De beste konsollspillene

Konsollspillere har hatt et eksepsjonelt godt år. Både XBox og GameCube debuterte i år, mens PlayStation 2 har bare fått flere og flere flotte spill. Vi oppsummerer konsollåret her.

Publisert
Sist oppdatert

XBox

De beste konsollspillene


Microsofts første konsoll kom i butikkene 14. mars i år, og ble til å begynne med møtt med ganske stor skepsis. Den var dyr, stor og tung, men samtidig den klart kraftigste maskinen på markedet, med innebygd harddisk og bredbåndstilkobling. Spillutvalget var til å begynne med middels, med noen flotte og noen middelmådige spill – men dette har forbedret seg kraftig etter hvert.

Det mest interessante er at maskinen som opprinnelig kostet over 4.000 kroner, fås nå til rundt 1.600, gjerne med ett eller to gode spill med på kjøpet. Den kraftigste konsollen er nå også blant de billigste, og det har bidratt til at XBox etter hvert begynner å få et navn. Her får du virkelig valuta for pengene!

XBox er blitt kongen av bilspill, med mange underholdende titler: RalliSport Challenge, Project Gotham Racing, Colin McRae 3, Sega GT 2002 og MotoGP. Du får også et godt utvalg av øvrige sportsspill.

De beste konsollspillene


Actionspill er det også mange av på XBox. Et av de virkelige storspillene er Halo, som vi anmeldte her. Dessuten må vi ikke glemme de nye stortitlene Splinter Cell, Unreal Championship og MechAssault. Alle disse, og spesielt Halo og Splinter Cell, kan vi anbefale.

Det er mange andre spill til XBox som vi trygt kan anbefale. Snowboardspillene Amped og Transworld Snowboarding, den TV-serie-baserte Buffy the Vampire Slayer, den nye versjonen av skateklassikeren Tony Hawk’s Pro Skater 4, TimeSplitters 2, Dead of Alive 3 og flere.

Neste år blir helt sikkert stort for XBox, når online-tjenesten XBox Live kommer til Europa. XBox Live er allerede blitt en kjempesuksess i USA, og vi gleder oss til å få prøvd det her hjemme også. Dessuten kommer det bare flere og flere svært lovende titler til maskinen, så 2003 kommer til å blir et spennende år for XBox-eiere.

GameCube

Nintendos nyeste maskin har vært i butikkene siden mai, og har fremstått som den mest barnevennlige maskinen (i tråd med Nintendos profil), men også avansert nok til å tiltrekke seg eldre spillere.

De beste konsollspillene


Vi har sett mange gode spill i år, og flere av de er definitivt ikke rettet mot barn. Skrekkspill som Resident Evil og Eternal Darkness imponerte i stor grad. Det samme gjorde det svært så underholdende Star Wars-spillet Rogue Leader 2.

De gode, gamle Nintendo-heltene er selvsagt også å finne på GameCube, blant annet i spill som Luigi’s Mansion og Super Mario Sunshine, for å ikke glemme flere underholdende og fargerike puzzlespill – Super Smash Bros. Melee, Pikmin og Super Monkey Ball.

De beste konsollspillene


Naturligvis finnes det også mange sportsspill innenfor de fleste sjangere, men ikke spesielt mange virkelig gode bilspill. Akkurat det området er andre spillmaskiner sterkere på.

Nintendo har også mye bra å by på i 2003, blant annet flere Resident Evil-spill, og stortitler som Metroid Prime og Zelda. Dessuten kommer også denne konsollen på nett, men omfanget av denne satsningen er av mer begrenset karakter enn Xbox Live.
Prisen på GameCube er for tiden på rundt 1.500 kroner, men du får ikke med spill eller andre tillegg.

PlayStation 2

De beste konsollspillene


PlayStation 2 fra Sony er fremdeles den suverene markedslederen, selv om den ligger et godt stykke bak XBox når det gjelder teknologi. Den er den maskinen som har best utvalg i spill, og mange høyprofilerte titler som for eksempel Grand Theft Auto-serien.

I løpet av året har vi sett mange virkelig gode spill til Sonys stolthet. Grand Theft Auto: Vice City er uten tvil det spillet som har fått mest velfortjent oppmerksomhet. Final Fantasy-serien gjorde også inntog på PlayStation 2 i år, og Tekken 4 gjorde også inntrykk. Alle disse spillene er PlayStation-klassikere, og anbefales på det varmeste.

De beste konsollspillene


Andre spill som bør havne under juletreet er: The Getaway, Metal Gear Solid 2, TimeSplitters 2, Need for Speed: Hot Pursuit 2, Kingdom Hearts, WRC II Extreme og Onimusha 2.

PlayStation 2 koster i dag rundt 1.800 kroner. I 2003 vil også denne komme på nett, men det er klart at maskinen ikke er like fremtidsrettet, og vil etter hvert få kortere levetid enn XBox. Alderen til PS2 begynner å synes, men det er fortsatt en meget god maskin!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer