De beste Linux-programmene

Teknologinettsted har samlet hele 100 anbefalinger.

Her får du hjelp til å komme i gang med programmer i Linux.
Her får du hjelp til å komme i gang med programmer i Linux. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så du har lest vår installasjonsguide og installert Ubuntu Linux, men aner ikke hvilke programmer du skal installere fra programvaresenteret? Vel, her får du litt hjelp på veien.

Det er teknologinettstedet Makeusof.com som har samlet hele 100 program-anbefalinger innen alle de vanlige kategoriene, som spill, produktivitet, grafikk, antivirus, backup, videoredigering og CD/DVD-verktøy.

Og vi innrømmer at vi satte pris på oversikten selv også - her var det mange nye og nyttige bekjentskaper også for DinSides redaksjonelle Linux-entusiaster.

Enkelt å installere

De aller fleste programmene i oversikten finner du i Ubuntus innebygde Programvaresenter, som er en slags appstore som er veldig enkelt å installere fra. Du søker bare opp programmet, og trykker på Install. Men nettstedet har også lenket til hjemmesidene til utviklerne, slik at du kan installere direkte derfra, dersom programmet ikke finnes i Programvaresenter.

De fleste programmene er gratis, og kan installeres på tvers av Linux-distribusjoner. Du finner også lenker til fem av de mest populære distribusjonene nederst på anbefalt-siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer