De beste mediespillerne

Skal du bruke datamaskinen til å se video eller høre musikk trenger du en god avspiller. Her er de beste alternativene.

Publisert
Sist oppdatert

Internett og den moderne datamaskinen har totalt forandret måten mange av oss skaffer og bruker musikk og video. DVD-spilleren er satt på loftet og samler støv med CD- og DVD-samlingen, bestefars sveivegrammofon og andre antikviteter. I stedet ligger alt av musikk og film i digitalt format på hjemmeserveren.

Fra den kan lyd og bilde spres rundt til de som vil se og høre - til Squeezeboxen, stue-PC-en, mors Mac, fars iPod og juniors spill-PC.

For løsningene der datamaskinen brukes til å høre musikk eller se film kreves det egnede avspillere, og på det punktet er det en god del å velge i.

Først og fremst har vi de komplette, store mediespillerene. Disse har gjerne som mål å kunne spille av det meste, og kommer med tilleggsfunksjonalitet som støtte for brenning eller ripping av CD-er, synkronisering mot bærbare mediespillere og oppkobling til nettbutikker der du kan kjøpe musikk og film.

I tillegg kommer den integrerte bibliotekfunksjonaliteten som gjør at du får oversikt og enkelt kan søke i samlingen, lage spillelister med favorittmusikken og så videre.

Ulempen med disse løsningene er at de gjerne er store og tungdrevne. Siden de favner om såpass mange områder mangler de også ofte avansert funksjonalitet vi finner på de mer spesialiserte avspillerene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer