De beste MP3-spillerne 2003

MP3-spillerne i diverse konfigurasjoner er stadig like populære, og utviklingen fortsetter. Vi oppsummerer her de mest interessante MP3-dingsene vi testet i året som gikk.

Publisert
Sist oppdatert
De beste MP3-spillerne 2003


Det finnes mange varianter av MP3-spillere. Vi har de tradisjonelle, små dingsene med realtivt begrenset minne og funksjonalitet (selv om de også blir stadig mer funksjonelle), og vi har de store og kraftige jukeboxene som rommer enorme mengder musikk. I tillegg finnes det også CD-baserte spillere som ligner på tradisjonelle bærbare CD-spillere, men som også leser MP3-filer.

Viktige kriterier er selvsagt hvor kompakte spillerne er, hvilke muligheter de byr på og hvor enkle de er å bruke. Disse kategoriene er ganske fleksible, det avhenger tross alt av hvilken type spiller vi snakker om - en liten MP3-spiller vil alltid score høyere enn en stor og tung jukebox når det gjelder vekt - men jukeboxer har naturligvis sine fordeler, blant annet er lagringskapasitet normalt langt større.

Her er i alle fall de produktene som har imponert oss mest i år.

Den beste CD-baserte spilleren

De beste MP3-spillerne 2003


Det er ett produkt som skiller seg spesielt ut i denne klassen. Det er ingen tvil om at Sony kan dette med lyd, og deres D-NE511-walkman er et flott eksempel på hvor bra en CD-basert MP3-spiller kan være. Den har god kapasitet, flott lyd og er brukervennlig, og i tillegg er prisen svært god. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

"Sony CD Walkman D-NE511 skiller seg først og fremst ut fra andre CD-baserte MP3-spillere gjennom støtten for Atrac3plus. Og det er etter vår mening en betydelig forskjell, all den tid at lydkvaliteten er så god. Nå får du riktig nok CDR-plater nesten gratis i butikkene, men det er uansett mer bekvemt å ha én plate med deg på tur enn tre. Vi gir også pluss for god lyd i øreproppene, enkel navigering og god batterilevetid."

Du kan lese hele testen her.

Den beste jukeboxen

Store og tunge er de, selv om dagens jukeboxer er langt mer kompakte enn de første modellene som begynte å dukke opp for et par år siden. Kapasiteten er også langt høyere - nå får du spillere med opp til 60 GB lagringsplass!

Vi synes den jukeboxen som gir mest moro for pengene per i dag er Creative Zen NX. Den har mye funksjonalitet, er relativt liten og lett (i forhold til mengden) og har mer enn god nok lyd. Men først og fremst er ikke prisen avskrekkende høy, mens lagringsplass er det mer enn nok av. Her er hva vi mener om spilleren:

"Den store fordelen med Zen NX er at den koster mindre enn konkurrentene. 30 GB utgave fås til ca. 2.700 kroner, mens en 20 GB iPod koster en tusenlapp mer. Du får mye valuta for pengene, selv om Zen NX ikke har det samme luksuspreget som iPod eller Philips sin HDD100."

Hele testen finner du her.

Ikke noe å si på tykkelsen.
Ikke noe å si på tykkelsen. Vis mer


Vi må heller ikke glemme den berømte iPoden til Apple. Riktignok er den dyrere enn Zen NX og følgelig gir mindre valuta for pengene, men den stilige designen har gjort den til nærmest et statussymbol. Vi vet om svært mange som ønsker seg den under juletreet i år. Eller for å sitere vår egen test av iPod:

"Det finnes spillere som er billigere, med tilsvarende kapasitet og funksjonalitet. Men det finnes etter vår mening ingen spillere som er i nærheten av iPod hva kvalitetsfølelse og design angår. Og nettopp "følelse" er essensen i iPod-konseptet."

Hele testen kan du lese her.

Den beste minispilleren

Det er én trend som har utmerket seg den siste tiden når det gjelder små MP3-spillere, og det er USB-minneplugg-funksjonalitet. Nå kan nesten alle spillere plugges rett inn i USB-porten uten at du trenger å installere drivere. Creatives MuVo NX er en slik spiller, og i tillegg er den ekstremt liten, bærbar og meget praktisk å bruke. Riktignok er den ikke verdens mest funksjonelle, men gjør jobben sin godt. Er du ute etter en liten spiller du kan ha med overalt og som rett og slett fungerer, er denne det beste valget.

Les vår fulle omtale av MuVo NX her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer