macOS Monterey

De beste nye Mac-funksjonene

Slik blir oppdateringen som lanseres om kort tid.

MACOS MONTEREY: I høst lanseres en ny versjon av macOS, som blant annet inneholder en visuell oppdatering av Safari. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MACOS MONTEREY: I høst lanseres en ny versjon av macOS, som blant annet inneholder en visuell oppdatering av Safari. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld rettes søkelyset mot Apple, som ifølge ryktene skal lansere nye MacBooker og kanskje en og annen overraskelse. Samtidig forventer vi å få vite mer om lanseringsdatoen for macOS Monterey, som tar overfor Big Sur i løpet av høsten - kanskje allerede i løpet av denne uka.

Tidligere i sommer slapp Apple en betautgave av macOS Monterey til utviklere, men siden juli har vanlige brukere hatt muligheten til å teste det nye operativsystemet.

Under har vi samlet noen av de beste nyhetene som kommer i macOS Monterey når det lanseres nå i høst.

Bedre vindushåndtering

Er det én ting jeg virkelig savner fra Windows, er det bedre håndtering av sidestilte vinduer. Enn så lenge er opplevelsen i Windows 11 mye bedre, mener nå jeg, men macOS Monterey ser ut til å være et løft fra Big Sur.

Blant nyhetene er at du enkelte kan bytte ut en av de sidestilte appene med en annen. La oss si du jobber i Safari og Word og ønsker å bytte ut Word med Mail. Da kan du trykke og holde på den grønne sirkelen og deretter trykke for å bytte ut appen.

Du kan også velge å ha menylinja synlig når du kjører en eller flere apper i fullskjerm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer