De beste tekno-tilbudene på black friday

Vi har trålet nettsider og kundeaviser. Her er tilbudene vi vurderer som de beste.

TILBUD: I dag er det Black Friday, og de fleste butikker slår på stortromma hva gjelder tilbudsvarer. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TILBUD: I dag er det Black Friday, og de fleste butikker slår på stortromma hva gjelder tilbudsvarer. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med mindre du bor under en stein, har du neppe klart å unngå å få med deg at det i dag er «Black Friday» – det som, i hvert fall ifølge markedsføringen, ser ut til å bli en av årets største tilbudsdager.

Og for deg som liker harde pakker best til jul (særlig de som bruker strøm), har vi sjekket tilbud rundtom for å finne de vi mener er best - ikke bare på grunn av lave priser, men også fordi vi holder en knapp på produktet kvalitetsmessig, basert på våre egne tester eller andres tester om ikke vi har testet produktet selv.

LES OGSÅ: Sju gode tips når du skal handle på black friday

De beste TV-tilbudene: Mye gråstein, men også litt gull

 • Senest i går testet vi Philips 65PUS7600 og ga den en femmer på terningen. Prisen var da nesten 27.000 kroner. I dag koster den samme TV-en 17.990 kroner hos Komplett, en prisnedgang 9.000 kroner altså.
 • Blir 65-tommer for stort kan du også merke deg at 55-tommeren er satt ned med 5.000 kroner: Prisen har gått ned fra 17.990 til 12.990. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at denne modellen tidligere har vært nede i 13.990 senest 7. november. Dette tilbudet framstår altså som litt mindre unikt sammenlignet med storebroren.
 • En sterk konkurrent til Philipsen er imidlertid Samsungs flate versjon av 8-serien, nemlig Samsung UE55JS8005 som vi også ga en femmer når vi testet den. Den kostet da nesten 16.000 kroner, men fås nå til 9.995 kroner hos Lefdal. Dette tilbudet er nå fjernet fra Lefdal sine sider.
 • Det råeste TV-tilbudet er imidlertid Samsungs toppmodell JS9505, og da spesielt den største modellen på 78-tommer.

  Vi testet 65-tommeren, altså Samsung UE65JS9505 tidligere i år og ga den en sterk sekser på terningen. Prisen da var imidlertid på 60.000 kroner. Akkurat nå får du den hos Elkjøp til rundt 29.994 kroner. Vi snakker altså om en halvering fra vi testet den.

  Men det er lite som slår priskuttet på 78-tommeren. Årets valuta-uro har nemlig gjort at den har kostet godt over 100.000 kroner, en pris som dessverre har gjort TV-en nesten uselgelig. I dag får du den imidlertid til 50.000 kroner hos Elkjøp.

  Det er fortsatt mye penger, men 50.000 kroner spart er definitivt verdt å få med seg om dette er en TV du har drømt om.

Bærbare PC-er

 • Har du enkle krav og stort sett bruker mesteparten av tiden i én nettleser, kan det være at en Chromebook vil være tilstrekkelig; i hvert fall om du alltid har nettilgang. Elkjøp har i dag tilbud på Acer Chromebook til 1.495 kroner.
 • For et år siden testet vi Lenovo Yoga 3 Pro – en fleksibel PC der tastaturet kan brettes helt rundt, og der skjermen har skyhøy oppløsning. Med 8GB RAM og 256GB SSD koster den i dag 6.995 kroner hos Expert; ikke veldig langt unna halvparten av det den kostet da vi testet den i fjor.
 • Er du på jakt etter en gaming-bærbar, har Elkjøp satt ned prisen på denne 17-tommeren fra MSI med 3.500 kroner – til 8.995 kroner
 • Elektrokjeden Expert slår ordentlig på stortromma og gir 22 prosent avslag på alle PC-er med Windows. Unntakene er allerede annonserte varer. Så her bør du definitivt kikke innom i løpet av dagen – bare husk å kryssjekke prisen med en av prissammenligningstjenestene.
 • Og Elkjøp? De har 10 prosent avslag på alle Macbook- og iMac-maskiner.

Mobiltelefoner

Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


 • Huawei Honor 6, som vi kalte fjorårets beste mobilkjøp, får du billigst hos Komplett til 1.990 kroner.
 • LG G4 holder fremdeles stand som en av de beste toppmodellene, spesielt på grunn av et svært godt kamera. Prisen på 3.499 hos Expert er i våre øyne et svært godt kjøp. Om du vil ha den litt mer fancy utgaven der baksiden er laget av ekte kuskinn, koster den 300 kroner ekstra i samme butikk.
 • Vi tar også med Huawei P8, som kostet 4.500 da vi testet den i sommer. Den får du i dag til 2.999 kroner hos Expert.
 • Vil du ha telefon med abonnement, tipser vi om et godt tilbud hos Elkjøp i dag, der du får Samsung Galaxy S6 for én krone + 599 kroner i måneden med Telenor M (3GB), og der du i tillegg får 1.500 kroner i gavekort hos Elkjøp.

LES OGSÅ: Kjøpe telefon kontant eller med abonnement?

Lyd

1990 KRONER: I dag får du Logitech UE Megaboom for under to tusenlapper. Foto: LOGITECH
1990 KRONER: I dag får du Logitech UE Megaboom for under to tusenlapper. Foto: LOGITECH Vis mer


 • Vi har ikke testet den selv, men Bluetooth-høyttaleren Marshall Kilburn har fått gode kritikker og koster i dag 1.345 hos Siba og 1.395 kroner hos Elkjøp (vi tar med begge siden det tross alt ikke er så mange Siba-butikker her til lands). Det er tusen kroner billigere enn hos mange av konkurrentene.
 • Expert tar 999 kroner for Tivoli PAL+ DAB-radio – 500 kroner billigere enn nestemann på listen.
 • Den oransje butikken har også et knalltilbud på ørepropper fra Beyerdynamic (MMX 102 IE), som ble kåret til best i test av Lyd og Bilde tidligere i år. De får du til 299 kroner, versus over 700 kroner hos nærmeste konkurrent.
 • En av våre favoritthøyttalere hva gjelder bærbart er Logitech UE Megaboom, som i dag går for 1.999 kroner hos Komplett. Her har prisen stort sett vært tusen kroner høyere siden lansering.
 • Hodetelefonene med kanskje den beste støyreduksjonen, Bose QC25, koster 1.990 på Siba i dag. Det er 500 kroner billigere enn hos de fleste andre.
 • Siba har også tilbud på Pinell Supersound II+ til 903 kroner – en DAB/nettradio som også støtter Spotify Connect. Denne koster fra 1.349 kroner hos konkurrentene.

Ha-på-ting

FAVORITTEN: Av treningsarmbåndene vi har testet til nå, er Fitbit-armbåndet det beste. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FAVORITTEN: Av treningsarmbåndene vi har testet til nå, er Fitbit-armbåndet det beste. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer • Fitbit Charge HR er en mer avansert utgave av treningsarmbåndet vi kåret til best i test på denne tiden i fjor. Vi er i gang med test, som foreløpig ikke er i mål, men ønsker du deg et treningsarmbånd, får du dette i dag til 777 kroner hos Elkjøp.
 • For enda litt mer seriøs bruk, har Suunto Ambit 2 Silver HR fått gode kritikker og selges i dag til nedsatt pris hos Fjellsport.no til 1.849 kroner. Det er nesten halv pris i forhold til enkelte av konkurrentene.
 • Lefdal har også senket prisen på TomTom Multisport – fra 1695 kroner til 555 kroner (les vår test).

Datautstyr

MINISKRIVER: Polarid Zip skriver ut bilder på 4x6cm og fås i dag til en tusenlapp. Foto: POLAROID
MINISKRIVER: Polarid Zip skriver ut bilder på 4x6cm og fås i dag til en tusenlapp. Foto: POLAROID Vis mer


 • Har du behov for ny blekkskriver, tar Expert 399 kroner for Canon Pixma MG5650; lillebroren til MG6650 som vi kåret til best i test for et år siden. Øvrige butikker tar nesten det dobbelte.
 • Vi må også si at vi lar oss friste av den lille Polaroid Zip-skriveren, som er liten og portabel og lar deg skrive ut bilder direkte fra mobiltelefonen. Denne koster i dag 999 kroner hos Komplett.
 • For bare et par måneder siden testet vi tre av de ypperste ruterne og kåret da Asus RT-AC3200 til best i test. Den får du i dag på Expert til 1.999 kroner, der de fleste andre butikker tar tusenlappen ekstra.

TV-bokser

BILLIGST: Skal du ha en Xbox One denne jula, får du utgaven med Fifa 16 til 2290 kroner hos NetOnNet – med gratis frakt.
BILLIGST: Skal du ha en Xbox One denne jula, får du utgaven med Fifa 16 til 2290 kroner hos NetOnNet – med gratis frakt. Vis mer


 • Komplett tar 2.337 kroner for Nvidia Shield TV 500GB inkludert fjernkontroll; en TV-boks som blant annet gir deg Netflix og YouTube i 4K-oppløsning.
 • Xbox One med Fifa 16 får du billigst hos NetOnNet, som tar 2290 for herligheten (500GB-versjonen). Dette er det billigste vi klarer å finne Xbox One til i dag.
 • PlayStation 4 finner du forresten billigst hos CDON i dag – 2.790 kroner for konsollen og 2.990 kroner med spillet Destiny.

Merk deg at vi i morgentimene har opplevd at mange norske nettbutikker har vært svært trege i dag, så pågangen er nok stor. Derfor kan det være lurt ikke å vente alt for lenge før du slår til på et tilbud.

Og bruk gjerne prisjakt.no eller prisguide.no for å sjekke prisene først. Vi skal ikke se bort i fra at prisene er ganske dynamiske gjennom dagen i dag, og at tilbudene vi fant på morgenkvisten ikke nødvendigvis står seg som de beste gjennom hele dagen. Men de var de beste da de ble skrevet!

LES OGSÅ: 7 tips for black friday- shopping

Vi har sikkert ikke fått med oss alle, så tips oss gjerne om du kommer over noe du mener burde ha stått på denne listen ved å poste i kommentarfeltet under saken.

KOMMERSIELLE LINKER

All produktomtale i denne artikkelen er basert på fritt journalistisk grunnlag. I tråd med den digitale journalistikken lenker vi til butikkene der produktene er å få kjøpt. For produkter kjøpt gjennom linker der Aller Media har et kommersielt samarbeid, får Aller Media en andel av inntektene. Journalistene velger ut produktene de omtaler uavhengig av dette.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer