Green Weekend-tilbud 2019

De beste teknokjøpene på green friday

Nå er det «vårens store handledag».

GREEN FRIDAY: En ny handledag har fått fotfeste i Norge. Green friday er vårens svar på black friday. Foto: Shutterstock
GREEN FRIDAY: En ny handledag har fått fotfeste i Norge. Green friday er vårens svar på black friday. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

I fjor så en ny handledag dagens lys i Norge. Green friday, eller green weekend som enkelte butikker kjører, er vårens svar på black friday/weekend, som er høstens store salg i forkant av julehandelen.

Green friday føyer seg inn i rekken med handledager norske forhandlere har trykket til sitt bryst. Foruten black friday, har også cyber monday og single's day kommet for fullt.

Det må altså på ingen måte forveksles med Grønn Fredag, som er den rake motsetningen.

Tilbudene

Vi har sjekket nettbutikkene for å finne de beste tilbudene i dag og i helgen, og vi starter med det som kanskje står øverst på nordmenns ønskelister: TV-er. Som nevnt i en annen sak, er det ekstra gode tilbud på fjorårets modeller fordi 2019-nyhetene er på vei ut i butikkene.

For eksempel har vi Samsung UE82NU8005, en 82-tommer stor 4K-TV som nå er på sitt rimeligste siden lanseringen i fjor. Dette er en Smart-TV med støtte for apper som Amazon Prime Video, HBO Nordic, Netflix, Spotify, YouTube med flere, og den har også en integrert nettleser.

I skrivende stund er det Elkjøp som har den rimeligste prisen på 19.990 kroner, som er 7.000 kroner under det den kostet tidligere i uken.

Hvis 82 tommer blir for stort og budsjettet ditt er noe lavere, får du Philips 55PUS6802 med 4K- og HDR-panel og tresiders Ambilight-lys til 4690 kroner. Dette er nok en smart-TV så du kan se blant annet Netflix og YouTube direkte fra TV-ens menyer.

Den 55-tommer store TV-en har for øvrig 3 HDMI-innganger slik at du kan koble til TV-boks, en strømmeboks som Apple TV og en spillkonsoll, hvis du ønsker det.

LGs OLED-TV på 65 tommer har også en rekordlav pris. Dette er 2018-modellen med 4K-panel med en oppfriskingsrate på 120 Hz og HDR-teknologi, smart-TV-funksjonalitet med en rekke apper, 4 HDMI-innganger og optisk lyd ut.

Ved lanseringen i juli i fjor måtte du ut med snaut 80.000 kroner for OLED-TV-en, når dette går i trykken er prisen halvert.

Mobil

Over til mobiltelefoner. Prisen på den rimeligste iPhone Xs Max-modellen, den med 64 GB, er ned med rundt en tusenlapp i dag. iPhone-modeller pleier å ligge ganske stabilt i pris, men iPhone Xs Max har faktisk dalt drøye 2000 kroner i pris siden lanseringen i fjor høst.

Samsung Galaxy Note 9 er en annen toppmodell fra 2018 som er på tilbud. «Galaxy Note 9 er fremdeles den «ultimate mobilen» for proffbrukeren som vil ha alt av funksjoner, koste hva det koste vil. Det beste denne gangen er at pennen kan brukes som fjernkontroll», konkluderte vi da vi testet mobilen i fjor, terningen ble trillet til en solid femmer.

Du trenger for øvrig ikke å sprenge banken for en grei smarttelefon. Huawei P Smart har en 6,21-tommer stor skjerm med en oppløsning på 2340 x 1080 piksler, lagringsplass på 64 GB og nyeste Android 9. Batterikapasiteten er på hele 3400 mAh.

Den rimeligste prisen er i skrivende stund på 1890 kroner, så her får du mye mobil for pengene.

Bærbar PC

Så flytter vi oss over til bærbare PC-er og nettbrett. Surface Laptop er en av de lekreste PC-ene på markedet, og etter lanseringen av Surfac Laptop 2, har fjorårets modeller falt stort i pris. Nå får du utgaven med en kraftig Intel i5-prosessor, 256 GB SSD-lagring, 8 GB minne og en høyoppløst berøringsskjerm på 13,5 tommer til 8490 kroner.

Her får du definitivt mye PC for pengene. Vi gav den terningkast 5 da vi testet den i fjor.

I budsjettklassen får du en Asus med en HD-skjerm på 15,6 tommer med SSD-lagring på 128 GB til snaut 3.000 kroner. En PC som er midt i blinken for deg som stort sett surfer på Internett, leser og svarer på e-post, skriver litt i programmer som Word eller strømmer Netflix, YouTube og Spotify.

Hvis det er spilling som gjelder, kan det være verdt å ta en titt på Asus ROG Strix SCAR II, en PC med en kraftig Intel Core i7-prosessor og den nyeste serien med grafikkort fra Nvidia som er RTX 2060. Her sitter det både en SSD på 512 GB samt en hybriddisk på 1 TB, så du har nok av plass til spillene. PC-en har 16 GB arbeidsminne, som kan oppgraderes til maksimalt 32 GB.

Skjermen er på 15,6 tommer og har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og av tilkoblingsmuligheter har den HDMI, standard USB, USB-C, hodetelefonkontakt og DisplayPort.

Prisen er i skrivende stund ned med 2500 kroner.

Andre produkter

Du kan også spare stort på den elektriske tannbørsten Sonicare DiamondClean til Philips. Dette er en av toppmodellene til selskapet, og er av typen du også kan koble til mobiltelefonen for litt ekstra hjelp og tips under pussingen.

Den er rimeligst hos Skousen der prisen er 2375 kroner. Det ser ut til at Prisjakt ikke er oppdatert med den prisen, men den er riktig i Skousens nettbutikk.

Bose QuietComfort 35 II er en av de beste støykansellerende hodetelefonene på markedet.

«Bose har klart å gjøre sine toppmodeller trådløse, uten noen kompromisser annet enn at de er bittelitt tyngre. Når det er sagt, har vi sjelden hatt på oss et hodesett som har vært så komfortabelt å ha på også over lenger tid. Støydempingen er like god som før, og batteritiden på imponerende 20 timer med Bluetooth og støydemping aktivert (40 timer om du bruker kabel)», skrev vi og gav terningkast fem da vi testet hodetelefonene i fjor.

Den gang syns vi at prisen på 4000 kroner var litt i overkant, men nå er de satt ned til under 3000 kroner, og da kan vi trygt anbefale dem.

Samtidig er Sonys kraftige lydplanke med medfølgende basskasse og Dolby Atmos-teknologi satt ned med rundt 40 prosent. Dette er en lydplanke for dem som ønsker altoppslukende lyd uten å plassere flere høyttalere rundt om i rommet.

Har du kommet over andre gode tilbud som ikke er nevnt her? Ikke nøl med å dele dem med andre lesere i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer