De beste tilleggene til Internet Explorer

Internet Explorer har et stort forbedringspotensiale - vi hjelper nettleseren litt på vei. (Publisert første gang november 2006)

Publisert
Sist oppdatert

Noe mange har savnet med Internet Explorer, er den begrensede muligheten for tillegg. Jo da, selvfølgelig finnes det mange tillegg til nettleseren, men de må installeres separat og det tok sin tid før det fantes en oversikt på nettsidene deres, slik Mozilla har på sine Firefox-sider.

I forhold til konkurrentene sine er ikke akkurat Microsoft kjent for å gå for strømlinjeformet simplisitet - noe de helt klart viser ved å designe add-on-menyen sin slik som på bildet under.

Ikke veldig oversiktlig.
Ikke veldig oversiktlig. Vis mer


Dette gir antakeligvis flere muligheter, men som Firefox-bruker ser jeg at en enkel liste over tillegg som er installert, og ikke flere klønete lister, er det beste. Men, nå er det ikke Internet Explorer jeg skal teste - det har jeg overlatt til mine kolleger.

Windows Marketplace (tidligere ieaddons.com) finner du Microsoft sin oversikt over tillegg til Internet Explorer, men utrolig nok koster de aller fleste penger. Jeg har fortsatt til gode å finne det tillegget til Internet Explorer som er verdt å betale for - derfor har vi her testet de beste tilleggene til nettleseren som er gratis.

Søk som i Firefox

De beste tilleggene til Internet Explorer

Det er hevet over en hver tvil at søkefunksjonen i Firefox er totalt overlegen den som er standard i Internet Explorer - derfor lagde noen smarte mennesker Simple Find Bar.


Dette tillegget gir deg søkefeltet nederst på siden når du trykker ctrl + f, og den søker mens du skriver. Som du ser på bildet, finner den det jeg har lett etter før jeg har skrevet ferdig ordet. Hvorfor dette ikke er standard i Internet Explorer forstår jeg ikke. Du kan også sette bokmerker forskjellige steder på siden - bare marker teksten og trykk på flagget til høyre. Deretter kan du bla gjennom bokmerkene for siden.

Last ned: Simple Find Bar

Gøy fra Google

De beste tilleggene til Internet Explorer

Google sin verktøylinje har mer enn bare søk
- her får du advarsler hvis du går inn på utrygge sider, blokkering av pop-up-vinduer og stavekontroll (dessverre ikke på norsk) for å nevne noe. I tillegg har du mulighet til å utvide verktøylinjen med flere smarte knapper.

Last ned: Google toolbar

Automatisk utfylling av felter

Fyller du fortsatt ut skjemaer felt for felt? Slutt med det, og bruk AI Roboform i stedet. Dette smarte tillegget gir deg en ekstra verktøylinje hvor du med et museklikk kan fylle ut registreringsskjemaer på nettsider. Du kan også generere tilfeldige passord. Første gang du bruker programmet, ber det deg fylle ut informasjon om deg selv; for eksempel telefonnummer, navn, adresse og så videre. Jeg valgte likevel å ikke fylle ut feltene for kredittkort, selv om alt er passordbeskyttet og kryptert.

Last ned: Roboform

Stumbleupon

De beste tilleggene til Internet Explorer

Kjeder du deg? Og du har lest alle artiklene på Dinside Data, digi, IT-Avisen og klin gærne dingz?

Da trenger du StumbleUpon. Alt du trenger å gjøre er å velge en rekke interessefelter, alt fra ateisme til fotografi, og klikke på Stumble-knappen. Da vil du få opp en tilfeldig side innenfor en interesse du har valgt, basert på anbefalinger fra andre brukere med de samme interessene.

Last ned: StumbleUpon

Låne litt fra Opera

En av de flotteste funksjonene som finnes i Opera er Mouse Gestures - bevegelser med musa for å gjennomføre kommandoer. Mouse Gestures for Internet Explorer lar deg gjøre akkurat det. Her kan du for eksempel holde høyre museknapp inne mens du drar musepekeren mot venstre. Du vil da komme tilbake til den forrige siden du var på.
Les om bevegelsene og last ned programmet her.

Red alert!

Med McAfee Siteadvisor får du informasjon i sanntid om websiden du er inne på faktisk er trygg eller ikke. Er siden ikke trygg, vises en rød boble, og du kan se en rapport som beskriver hvorfor siden ikke er trygg.

Last ned: Siteadvisor

Har du noen gode tips til andre tillegg, må du gjerne høre fra deg i debatten under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer