De brede maskinene

Publisert
Sist oppdatert

15-tommers bærbare har hittil overveiende hatt 16:10-format skjermer, som har vært et anerkjent kompromiss mellom høyde og bredde. Da blir imidlertid maskinene normalt såpass smal at det ikke blir rom for numerisk tastatur uten at tastene blir altfor små.

Men nå kommer stadig flere maskiner med bredskjermer i 16:9 format, og da blir det plass til tallene på høyre side. Da får både de som ser film og kjører spill sitt foretrukne skjermbilde, samtidig som bokholderen og revisoren får sine talltaster…

Elegante maskiner

Maskinene som har 16:9-bredskjerm er Acer Aspire 5737Z og HP Compaq Presario CQ60. Begge kommer med blank plast i lokket og like blank skjerm på innsiden med oppløsning på 1366 x 768. De er begge elegante i utformingen, muligens med en liten skjeling til Acer som er litt slankere i skjermdelen og derfor noen millimeter lavere i sammenslått tilstand.

Tastaturet har god layout på begge maskinene, men med forskjellig plassering av manøvreringstastene. Compaq har plassert dem over tallene, mens Acer har dem under. Vi holder en tast på Acers løsning her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer