De feteste grafikkortene sommeren 2003

Grafikkortene blir som alltid raskere og raskere, og det er lett å miste oversikten. Vi har testet og sammenlignet noen av toppmodellene akkurat nå, og her er vår rapport!

Publisert
Sist oppdatert

Som vanlig er det ATI og NVIDIA som kjemper om tronen i samtlige segmenter av grafikkortmarkedet. ATI har den siste tiden fått en meget sterk posisjon, takket være de nyeste Radeon-brikkene. NVIDIA klarte derimot å bomme ganske kraftig med sin forrige satsning, GeForce FX 5800, som ikke levde opp til forventningene. Nå er de imidlertid tilbake med FX 5900, som er en langt bedre løsning.

Vi prøvde tre grafikkort i en kraftig testmaskin (3 GHz Pentium 4 - 800 MHz FSB, med 1 GB DDR-RAM og nytt Intel-hovedkort med 8x AGP). Kortene vi har testet er utstyrt med brikkene GeForce FX 5900 Ultra med 256 MB DDR RAM, GeForce FX 5900 med 128 MB DDR RAM samt ATI Radeon 9800 Pro med 128 DDR RAM. Vi hadde dessverre ikke en 256 MB-utgave av Radeon-kortet tilgjengelig, men vi kommer tilbake til dette kortet senere.

La oss først sammenligne de råe spesifikasjonene på disse kortene. NVIDIA fokuserer nok en gang på ren kraft, med 450 MHz klokkehastighet på prosessoren, og 850 MHz på minnet. Den totale minnebåndbredden er på 27,2 GB/s. ATIs løsning er mer elegant, med 380 MHz/680 MHz-klokkehastigheter og en litt mer begrenset minnebåndbredde. ATI har derimot satset mye på å optimalisere bildekvaliteten, med avansert antialiasing-løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer