Test hvor raskt du skriver

De fleste klarer mellom 30 og 40 ord i minuttet

Denne kan du bli sliten i fingrene av.

KLAR, FERDIG, GÅ: Skriv så fort du klarer i ett minutt og se hvor mange ord og bokstaver du skriver i minuttet. Foto: Pål Joakim Pollen
KLAR, FERDIG, GÅ: Skriv så fort du klarer i ett minutt og se hvor mange ord og bokstaver du skriver i minuttet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

De fleste anbefaler touch-metoden om du skal bli rask til å skrive, men kanskje har du en egenutviklet metode som ikke er så dum heller.

Med LiveChats gratis test av skrivehastighet kan du selv sjekke hvor fort du skriver. Du skriver så fort du klarer i ett minutt, og så får du en score til slutt med antall ord i minuttet, antall tegn i minuttet og nøyaktighet målt i prosent.

Vanlige engelske ord

Testen er på engelsk, der selskapet har plukket ut de 1.000 mest vanlige ordene i det engelske språket, men kun ord som er brukt på selskapets blogg.

Disse plasseres i tilfeldig rekkefølge, og skroller bortover på linja mens du skriver. Trykker du en feil bokstav kan du pusse den bort, men du kan ikke korrigere et ord etter at du har trykket på mellomromstasten.

Skryt på Facebook

Når minuttet har gått, får du tilbakemelding om hvor raskt du skriver, og resultatet kan du dele i sosiale medier, som seg hør og bør i 2016.

SKRYT I VEI: Når du har gjort ferdig testen, kan du dele resultatet i sosiale medier. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
SKRYT I VEI: Når du har gjort ferdig testen, kan du dele resultatet i sosiale medier. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Inspiserer vi «global scores»-siden, ser vi at de høyeste søylene ligger mellom 30 og 40 ord i minuttet, mens de færreste klarer mer enn 80 ord i minuttet.

LiveChat er en tjeneste som brukes mye av nettsider som yter kundeservice, og selskapet har funnet en sterk korrelasjon mellom kundetilfredshet og hvor raskt kundebehandlere svarer.

PS! Det finnes også lignende tjenester som lar deg skrive på norsk.

LES OGSÅ:
Test av Microsofts lille lommetastatur for telefoner
50 kjekke tastatursnarveier for Mac
Skriv raskere med egne snarveier

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer