De forskjellige kortene

En av de få enkle tingene med å navigere i grafikkortjungelen er at mange selskaper lager kort basert på designen til noen få. Uten å gå for langt inn i detaljene, gir vi deg oversikten over de viktigste kortene i de forskjellige prisklassene.

Publisert
Sist oppdatert

Når det kommer til de beste av de beste grafikkortene har ingen av selskapene latt seg holde tilbake av prishensyn, og vi kan ofte finne grafikkort som er dyrere enn maskinen de sitter i. Dette er fordi det er disse kortene som kjemper om ytelsestronen, og selv om selskapene ikke regner med selge store antall kort, selger de flere, tregere kort på å bli tronet som "verdens raskeste."

De beste grafikkortene

De beste grafikkortene i skrivende stund kommer fra ATI og NVIDIA, og heter henholdsvis ATI Radeon X800 XT PE og GeForce 6800 Ultra. Med disse kortene får du 16 pipelines og GDDR3-minne på over en gigahertz - mer enn nok til å spille de nyeste og mest krevende spillene på 1600 x 1200-oppløsning med alle effektene satt til maksnivå.

ATI sitt Radeon X800 XT PE-kort kan i enkelte tilfeller være hakket hvassere enn NVIDIA sitt GeForce 6800 Ultra, men helhetsinntrykket er at GeForce 6800 Ultra er bedre jevnt over - og før ATI tok seg sammen på driverfronten kunne GeForce-kortet skilte med over 30 prosent bedre ytelse i Doom 3 (dette er dog ikke tilfelle i dag).

GeForce 6800-serien kan i tillegg hjelpe med å kode Windows Media-filer, som da går veldig raskt, og har støtte for noen flere spillteknologier - selv om mange av disse rent faktisk ikke har blitt tatt i bruk i så veldig mange spill ennå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.