De første bildene fra EOS300D

Endelig kommer det et digitalt speilrefleks til en pris som "vanlige forbrukere" kan akseptere. Og spesifikasjonene er imponerende!

De første bildene fra EOS300D
Publisert
Sist oppdatert

Nylig lanserte Canon sitt nye digitale speirefleks-kamera EOS 300D. Dette er et 6,3 megapiksels kamera med syvpunkts rask autofokus, 2,5 bilder pr sekund, 35 soners lysmåling og en avansert DIGIC bildeprosessor.

Canon mener at EOS 300D representerer en like stor revolusjon som da AI, det første speilreflekskameraet mer innebugd mikrocomputer, ble lansert i 1976.

OPPDATERT: Vi kan i dag presentere bilder som vi tok med et betaeksemplar av kameraet, under lanseringen i London i forrige uke.

Klikk her for å se bildeneEndelig!

For de av oss som liker å gjøre mer enn bare å knipse, har valget av digitalt kamera hittil vært en vandring mellom kompromisser. Den direkte interaktive kontrollen som man får med et speilrefleks har vært alt for kostbar, og produktene har vært klart vinklet mot profesjonelle brukere.

Vi andre har strukket oss til kameraer i mellomklassen, som Canons G-serie eller Nikons 5000-serie, men det blir jo ikke det samme. Selv om bildekvaliteten er utmerket.

Med 300D kommer vi endelig over kneika, og vi entusiastene kan glede oss over et "ordenlig" digitalkamera!

Nytt tilbehør

De første bildene fra EOS300D

  1. Se bilder tatt med kameraet


EOS 300D fungerer problemfritt med alle Canons kjente EF-objektiver, som det finnes mer enn 60 ulike typer av.

En sensor i APS-C format gir kameraet en forstørring som er 1.6x større enn for 35mm filmformat. For at EOS 300D-brukerene skal få et zoomområde som tilsvarer 28-90 mm på de filmbaserte EOS kameraene, er det utviklet et nytt EF-S 18-55 f/3.5-5.6 objektiv. Dette objektivet har en kompakt sensorstørrelse og benytter et spesielt kort fokuseringssystem som plasserer objektivet nærmere sensoren enn på tidligere modeller, og gir høykvalitets bilder fra et utrolig lite og lett objektiv.

En 6.3 megapiksel CMOS sensor er nesten identisk med den som finnes i EOS 10D. ISO hastigheter på 100, 200, 400, 800 og 1600 kan velges.

Mer informasjon finner du hos Canon Norge

Og prisen var?

Canon antyder følgende priser:

Canon EOS 300D kamerahus: 10 695 kroner
Canon EOS 300D m/18-55 zoom: 11 995,00

Salgsstart er beregnet til 15 september

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer