De første Voodoo 3-kortene er lansert

På fredag offentliggjorde 3Dfx tre nye kort basert på deres nye Voodoo 3-prosessor. Det ventes at kortene vil være tilgjengelige i mars, og de vil produseres av STB.

De første Voodoo 3-kortene er lansert
Publisert

3Dfx er en av verdens mest kjente grafikkbrikke-produsenter, velkjent for sine Voodoo 2 3D-akseleratorer. Hittil har 3Dfx produsert brikkene, mens andre firmaer som Diamond, Canopus eller Guillemot produserte kortene. I slutten av 1998 kjøpte 3Dfx kort-produsenten STB, hvilket betyr at fra nå av vil ingen andre firmaer kunne benytte 3Dfx sine brikker på sine kort. I disse dager lanseres de første resultatene av samarbeidet.

Voodoo 3 er oppfølgeren til 3Dfx sine suksessrike Voodoo 2 og Voodoo Banshee-brikker, og selv om den har høstet mye kritikk for sine mangler, vil den garantert være et populært produkt. Det ventes at de første kortene vil komme på markedet i mars, og foreløpig lanserer 3Dfx tre versjoner av Voodoo 3.

Voodoo 3 2000 vil være den billigste utgaven, med en klokkefrekvens på 143 MHz, 300 MHz RAMDAC og 16 MB RAM. Voodoo 3 3000 er den versjonen 3Dfx regner å selge mest av, og den har 166 Mhz klokkefrekvens og 350 MHz. Denne vil kun finnes i AGP-utgave, og vil dessuten få TV-utgang. Den dyreste versjonen, 3500, kommer til å ha en klokkefrekvens på 183 MHz og en rekke andre tilleggsfunksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer