De første Windows 7-installasjonene

Vi har installert Windows 7 på en rekke maskiner, her er våre foreløpige erfaringer fra prosessen.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går, 6. august 2009, fikk DinSide Data tilgang til Windows 7 Build 6.1.7600.16385.win7_rtm.090713-1255, bedre kjent som den endelige versjonen av operativsystemet. Vi har allerede kjørt testinstallasjoner på flere av våre maskiner, og vi er generelt meget godt fornøyd med resultatet.

Svært god driverstøtte

Det har i nesten alle tilfellene ikke vært nødvendig å installere drivere i etterkant, alt var inkludert i installasjonen. Det er for øvrig vårt generelle inntrykk at Windows 7 (32-bits versjonen) har langt flere drivere innebygd til populær maskinvare enn hva forgjengeren, parantes-windowsen Vista hadde.

Også tilleggsutstyr, deriblant nyere multifunksjonsskrivere fra Canon og HP, trådløse og vanlige nettverkskort, skannere, webkameraer og grafikkort fungerte i alle tilfellene "rett ut av boksen" hos oss. Dette har aldri vært en selvfølgelighet i tidligere Windows-versjoner, men hvis våre erfaringer er gjengse, og mye tyder på det, vil dette gjøre livet lettere for systemadminstratorer som har ambisjoner om å oppgradere mange maskiner.

Vi har installert Windows 7 på maskiner basert på brikkesettene Intel i945, G31 og P35, samt AMD Nforce 5x, 6x og 7x-baserte maskiner. Grafikkortene omfatter flere Geforce 6x, 7x, 8x og 9x-seriene, samt ATI Radeon 3x og 4x-baserte kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer