Asus' nye Zenbook er nesten rammeløs

De har til og med fått plass til webkamera i toppen!

Lekre nye bærbare PC-er fra Asus - med en helt spesiell styreflate.

PEN LAPTOP: Nesten rammeløs skjerm gjør at Asus' Zenbook-serie aldri har sett så lekker ut. Foto: Asus
PEN LAPTOP: Nesten rammeløs skjerm gjør at Asus' Zenbook-serie aldri har sett så lekker ut. Foto: Asus Vis mer
Publisert

Det renner på med nyheter fra årets IFA-messe i Berlin.

Tynne, lette, minimalistiske bærbare PC-er har for så vidt vært en trend i mange år, men PC-produsentene tar det stadig til nye høyder. I 2018 er det rammeløse skjermer som gjelder.

95 prosent skjerm

Asus' splitter nye Zenbook-serie er så rammeløs det får blitt, hvor skjermen nå utgjør hele 95 av arealet. En real slankekur sammenlignet med fjorårets modeller, for å si det mildt.

Likevel skal selskapet ha klart å skvise inn HD-webkamera i toppen av skjermen, i motsetning til for eksempel Huawei, som måtte plassere webkameraet på sin rammeløse Matebook X Pro i tastaturet. (Webkameraet har for øvrig infrarøde kameraer som kan brukes til ansiktsopplåsing med Windows Hello.)

Forskjellen mellom den gamle og nye Zenbook-en er, som The Verge så fint skriver, «latterlig»:

Talltastatur i styreflaten

En annen spesiell ting med den nye Zenbook-serien er at styreflaten på de to minste modellene kommer med et innebygd virtuelt talltastatur.

Trykk på en knapp, og så kan du regne i vei, antagelig raskere enn du kanskje ville gjort med det vanlige tastaturet. Om du vil det, er en annen sak - dette føles mest som en gimmick.

Dette er ikke første gang Asus gjør noe spesielt med styreflaten. Tidligere i sommer lanserte de en ny Zenbook Pro hvor styreflaten kunne gjøres om til en berøringsskjerm.

GIMMICK: 13- og 14-tommerutgaven av nye Zenbook kommer med et talltastatur innebygd i styreflaten. Foto: Asus
GIMMICK: 13- og 14-tommerutgaven av nye Zenbook kommer med et talltastatur innebygd i styreflaten. Foto: Asus Vis mer

Fra 14 timer batteritid

Zenbook-maskinene kommer i størrelser på 13, 14 og 15 tommer. Skjermoppløsningen er Full HD, men 15-tommeren kan også fås med 4K-skjerm.

Alle tre er basert på 8. generasjon Intel Core-prosessorer, og har grafikkbrikker fra NVIDIA. De kommer med enten 8 eller 16 GB RAM, og enten 256 GB eller 1 TB lagringsplass.

Ifølge Asus skal 13- og 14-tommeren ha en batteritid på 14 timer, mens 15-tommeren skal klokke inn på 16 timer.

Prisene vil ligge på 11.000-15.000 kroner, og salgsstart i Norden vil være i november-desember, får Dinside opplyst fra Asus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer