De idiotiske Facebook-tabbene

Det finnes bruk, det finnes misbruk og det finnes rene tåpeligheter.

MÅ BARE OPPDATERE STATUSEN: Fort gjort, men det kan betale seg å tenke gjennom hva du legger ut, og hvem som får se det. Foto: Colourbox.com
MÅ BARE OPPDATERE STATUSEN: Fort gjort, men det kan betale seg å tenke gjennom hva du legger ut, og hvem som får se det. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være smart å lære seg å bruke Facebook-opplysningene effektivt. Da kan man nemlig både avsløre sleipe svindelforsøk og falske Facebook-sider. Med noen enkle grep kan du også hindre snoking i skattetall via Facebook og sørge for at bare de du vil slippe inn i fjesboklivet ditt faktisk får se hva du legger ut her.

Her er eksempler som viser hvor viktig det er å ha kontroll på hva du legger ut på sosiale nettverkstjenester.

Jobb og nettverk er ikke nødvendigvis to sider av samme sak

Et mye diskutert tema nå er hva norske arbeidstakere faktisk kan skrive på nettverkstjenester som Twitter og Facebook. Kommentator Elin Ørjasæter er blant dem som har tatt opp dette i media.

Her er et eksempel fra norsk arbeidsliv. En ansatt som gikk hardt ut mot egen sjef på Facebook, måtte tåle både skriftlig advarsel og oppklaringsmøte med sjefen.

Også den amerikanskje Twitter-brukeren som rakket ned på kommende arbeidsgiver fikk litt å slite med i etterkant. I mange land er oppsigelsesvernet relativt svakt, og det finnes flere eksempler på ansatte som har mistet jobben etter å ha kommet med negative karakteristikker av arbeidsgiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer