De kan lese meldingene dine

Anonym Facebook-ansatt med oppsiktsvekkende avsløringer. Men er intervjuet ekte?

Gjør slike avsløringer at du blir skeptisk til Facebook?
Gjør slike avsløringer at du blir skeptisk til Facebook? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kan lese meldingene dine, se hvilke profiler du besøker og logge seg inn som deg. Facebook-ansatte har full tilgang til alt som gjøres på verdens mest populære sosiale nettverk.

I et intervju med The Rumpus avslører en anonym Facebook-ansatt hva som rører seg bak sceneteppet i Facebooks kontorer. Dog er det flere som er skeptiske til om intervjuet er ekte.

Tar vare på alt

På spørsmål fra The Rumpus om Facebook logger alt brukerne gjør, svarer den anonyme ansatte et klart ja. "Hvordan tror du vi klarer å finne ut hvem dine beste venner er?", spør hun retorisk, før hun gir et eksempel med søkeboksen øverst til høyre. Når du trykker én bokstav, får du opp de fem vennene du interagerer oftest med - de er ikke sortert alfabetisk.

Det har ikke bare med hvilken profil du er oftest innom å gjøre, hevder hun - Facebook beregner hvem dine beste venner er basert på meldingene du sender til dem, kommentarer, bilder du tagger dem i og så videre.

PS! Akkurat dette får ikke vi i DinSide til å fungere, i hvert fall ikke på vår norske versjon av Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer