Derfor blir 2022 et veldig spennende år for smarthus

De kuleste nyhetene til smarthuset ditt

Smarte støvsugere og munnbind eller kjøkkenkran uten håndtak ...

ROBOTSTØVSUGER: Den nye modellen til Roborock kan tømme seg selv, og har en dokk som både fyller på vann og vasker moppen. Foto: Produsenten
ROBOTSTØVSUGER: Den nye modellen til Roborock kan tømme seg selv, og har en dokk som både fyller på vann og vasker moppen. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smarte støvsugere og munnbind, kjøkkenkraner uten håndtak og sensorer som varsler deg hvis noen knuser et vindu i boligen din – det skorter ikke på spennende smarthusnyheter under teknologimessa CES i Las Vegas, som avholdes denne uka.

Smarthusmarkedet vokser i stor fart, og i år blir det ekstra interessant å følge med på nyhetene. Da lanseres nemlig standarden Matter som skal sørge for at flere av de smarte produktene snakker sammen. Alle produkter med Matter-stempel skal etter planen fungere sømløst sammen, og rundt 200 selskaper har registrert seg som deltakere.

Deriblant giganter som Apple, Google, SmartThings (Samsung), Signify (Philips Hue), Huawei, Ikea og Assa Abloy (Yale Doorman).

En ny type innbruddssensor

Amazon er også på den lista, og selskapet har en rekke smarte produkter under merkevaren Ring. Under CES introduserer Ring en ny sikkerhetssensor som varsler deg hvis noen knuser en rute i boligen din.

Ring Alarm Glass Break Sensor festes ikke direkte på vinduet, men i nærheten av det og bruker mikrofoner for å oppdage lyd fra knust glass. Sensoren skal være i stand til å gjenkjenne vindusknusing på opptil 7,62 meter, og bruker AI-teknologi for å skille mellom dette og klirrende nøkler og liknende for å hindre falske alarmer, ifølge Ring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.