IFA 2019

De kuleste PC-ene fra Berlin

Du har all grunn til å se frem til høstens PC-nyheter – på IFA var det noe for alle.

ACER THRONOS AIR: Vi ble raskt komfortable med Acers spilltrone, men så var det dette med prislapp og plass i hjemmet, da ... Foto: Privat
ACER THRONOS AIR: Vi ble raskt komfortable med Acers spilltrone, men så var det dette med prislapp og plass i hjemmet, da ... Foto: Privat Vis mer
Publisert

BERLIN: I fjor hadde PC-produsenten Acer med seg spillstolen «Thronos» (hvis det er riktig betegnelse på den massive spillriggen) i bagasjen til Berlin og IFA-messen. Beistet kommer med en prisslapp på 20.000 dollar, direkte oversatt tilsvarer det snaut 180.000 kroner i dag.

Acer innså kanskje at den prisen var litt over det selv hardbarkede spillere er villige til å betale for en alt-i-ett-løsning med stol, skrivebord og skjerm, så i år har selskapet med en rimeligere utgave, kalt Thronos Air. Men det spørs likevel om den rimeligere utgaven vil bli allemannseie.

Prislappen er på 14.000 dollar, rundt 125.000 kroner med dagens kurs, nok til å skremme unna store deler av spillmiljøet. Men nå er heller ikke dette en spillstol som Acer har ambisjoner om å selge i store kvanta.

RÅTT: Ja, så tøft er det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
RÅTT: Ja, så tøft er det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

ConceptD

Vi holder oss på Acers messegulv, men gjør en brå overgang fra spilltronen til Acers konseptserie ConceptD. Disse PC-ene har et litt mer utradisjonelt PC-design og det er tydelig at Acers designere har fått leke seg litt.

ConceptD, som du kan se i bildet under, er et eksempel på det – en kollega sammenliknet designet med en kaffemaskin – med noen fiffige løsninger: Toppen er faktisk utformet i treverk og har integrert trådløs lading slik at du kan lade opp mobiltelefonen din der, mens frontpanelet også har en uttrekkbar hodetelefonhoder Artig!

HVOR SETTER MAN KOPPEN: Vi får assosiasjoner til en kaffemaskin når vi ser på ConceptD. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HVOR SETTER MAN KOPPEN: Vi får assosiasjoner til en kaffemaskin når vi ser på ConceptD. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

ConceptD 9 Pro er også en spennende PC i Acers konseptserie og er en bærbar med vippbar skjerm. Ikke at det er så unikt i seg selv, flere andre PC-er har dette – for eksempel Dell XPS 12 Duo fra 2012.

Forskjellen er hvordan den 17,3-tommer store skjermen kan tiltes og roteres i ulike retninger avhengig av bruken. Kanskje ikke noe for alle, men midt i blinken for dem som er ute etter en allsidig arbeidsstasjon.

Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Dell XPS

Amerikanske Dell introduserte flere av PC-nyhetene sine under messen Computex i Taiwan i sommer, og under IFA ble de også vist frem for det europeiske publikumet.

Mest interessant er utvilsomt XPS 13 og XPS 13 2-i-1, som blant annet er oppdatert med tiende generasjon Intel Core-prosessorer. Hybridutgaven ble annonsert i sommer, mens XPS 13 er en IFA-nyhet.

XPS 13 beholder designet – den har for øvrig et 16:9-format mot 2-i-1 som har 16:10 – og kommer fremdeles i hvit utgave, men på innsiden sitter det nå en Comet Lake-prosessor, det er Intel Core tiende generasjon, og en WiFi 6-brikke slik at den er klar for nestegenerasjons trådløst nett.

XPS 13 2-i-1 har tidligere hatt et vifteløst design, men med Ice Lake om bord – også det tiende generasjon Intel Core – er viftene tilbake. Hybridutgaven kommer også med WiFi 6-kort, og kan konfigureres med en sprek 4K InfinityEdge-skjerm. Ifølge Dell har PC-en batteritid på 19 timer, men hvis du går for 4K-modellen må du ta til takke med inntil 11 timer.

HVITT: Dell XPS 13 2-i-1 til venstre og Dell XPS 13. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HVITT: Dell XPS 13 2-i-1 til venstre og Dell XPS 13. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Asus ProArt

Asus, som i det siste har gjort seg bemerket med laptopene ZenBook Duo 14 og ZenBook Duo Pro, hadde en god blanding med PC-er på sin IFA-bod. ProArt StudioBook One var en av de mer attraktive og blander lekkert design med sprek ytelse, og kan konfigureres med opptil 1 TB SSD-lagring og 32 GB minne.

Det stanser for øvrig ikke der – StudioBook One leveres også med det kraftige Nvidia-grafikkortet Quadro RTX 6000. GPU-en er beregnet på 3D-grafikere og andre profesjonelle, så til spilling anbefaler vi at du heller vender blikket på Asus' ROG-serie med PC-er.

Skjermen er forresten like imponerende som resten av PC-en: 4K-oppløsning og oppfriskingsfrekvens på 120 Hz – og 100 prosent AdobeRGB.

Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Razer Blade

En PC vi dessverre ikke rakk å se på da vi var i Berlin, var Razers spillbære Blade Stealth 13: en kraftig PC som også er overraskende slank og kan kjøre «Apex Legends» på maksimale innstillinger, kan The Verge melde.

Razer Blade Stealth 13 drives av Intel Core tiende generasjon prosessor, og du kan velge mellom Iris Plus-grafikk eller Nvidia GTX 1650. For best mulig ytelse går du selvsagt for Nvidia-alternativet.

Planen er å lansere Blade Stealth 13 i Norge i løpet av høsten. De lokale prisene er ikke kjent, men Razer opererer med rundt 2000 euro i EU, som tilsvarer nærmere 20.000 kroner. Den blir ikke billig, med andre ord.

KOMPAKT: Mye kraft, liten innpakning. Foto: Razer
KOMPAKT: Mye kraft, liten innpakning. Foto: Razer Vis mer

Samsung Galaxy Book S, som kanskje er høstens mest spennende PC-nyhet, kan du lese om i lenken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer