PC-nyheter på CES 2019

De lekreste PC-nyhetene fra Las Vegas

Syltynne rammer og omvendt busslomme.

GÅR ETTER MACBOOK AIR: Huawei introduserer en ny MateBook under CES i Las Vegas. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GÅR ETTER MACBOOK AIR: Huawei introduserer en ny MateBook under CES i Las Vegas. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

LAS VEGAS: Asus, Acer, Dell, Huawei og Lenovo er noen av mange PC-produsenter som denne uken var til stede på elektronikkmessen CES i Las Vegas for å vise frem nye produkter.

En trend vi har begynt å se den seneste tiden, er at det er færre store nyheter på PC-fronten (sett bort fra extravagante HP Spectre Folio), og at produsentene heller fokuserer på finjusteringer og perfeksjonering på nye modeller.

Dell

Ta for eksempel Dell med den nye XPS 13. Designmessig har det ikke skjedd altfor mye siden fjorårets utgave (som vi for øvrig skrøt fælt av), men Dell har gjort en viktig endring. Nemlig ved å flytte kameraet over skjermen der det hører hjemme og ikke på undersiden.

Rammen rundt skjermen, som Dell kaller InfinityEdge, er fortsatt like smale som tidligere. Dette fordi kameraet ikke er større enn 2,25 millimeter. Vi er spente på kvaliteten, selv om PC-kameraet er noe vi bruker særs sjeldent.

Dell XPS 13 blir ny. Foto: Dell
Dell XPS 13 blir ny. Foto: Dell Vis mer

Det som kanskje er den største nyheten, er at dette blir den første PC-en fra Dell som støtter Dolby Vision-lyd, og vi håper på ordentlig god bildekvalitet i XPS 13.

Nye Dell XPS 13 leveres med åttende generasjon Intel Core-prosessor og kan konfigureres med en skjerm med opptil 4K-oppløsning.

Huawei

Kinesiske Huawei er også på plass i Las Vegas denne uken, og med seg har de nyheten MateBook 13 - en mindre utgave av MateBook X Pro som tilsynelatende går etter Apples MacBook Air.

Selskapet synes for å ha vane for å gå etter Apple på PC-fronten. MateBook X fra 2017 virket som en direkte konkurrent til MacBook på 12 tommer, mens fjorårets MateBook X Pro skulle yppe seg med MacBook Pro.

Pris- og kvalitetsmessig stiller nye MateBook 13 seg mellom MateBook D og nevnte X Pro, og på papiret virker det som en ganske spennende PC til dem som er ute etter en laptop i 10.000-kronersklassen:

Her er nye Huawei 13. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Her er nye Huawei 13. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

MateBook 13-skjermen har en oppløsning på 2160 x 1440 piksler og er utformet i et 3:2-format, som vi liker svært godt fra blant annet Surface-serien til Microsoft. PC-en kommer i to modeller der felles for begge er 8 GB minne, Huaweis solide fingersensor og to USB-C-porter.

Innstegsmodellen har en Intel Core i5-prosessor og 256 GB lagringsplass, mens den dyrere har i7-prosessor, 512 GB lagring og i tillegg et dedikert grafikkort av typen Nvidia GeForce MX150.

Acer

PC-produsentene gjør som mobilmakerne ved å barbere rammen rundt skjermen til det minimale. Acer er en av de fremste på dette området og 92 prosent av fremsiden til Swift 7, er skjermoverflate. Kun åtte prosent ramme.

Ifølge Acer selv er Swift 7 (14") 60 prosent av størrelsen til bærbare PC-er på 14 tommer. Det er jo ganske imponerende, for å si det mildt. Vekten er også imponerende: 890 gram.

En liten kropp betyr ikke at det er kjipe spesifikasjoner. Nei, Acer Swift 7 har nyeste intel Core-prosessor og kan leveres med opptil 512 GB lagringsplass og 16 GB minne, og LG har gjort plass til to USB-C-porter. Batteritiden er for øvrig oppgitt til ti timer.

Acer Swift 7 er syltynn. Foto: Acer
Acer Swift 7 er syltynn. Foto: Acer Vis mer

Nye Acer Swift 7 ventes til Europa i april. Norsk pris er for øyeblikket ukjent.

Lenovo

Markedslederen Lenovo har med seg en bråte PC-er, både oppdateringer fra fjoråret, men også nye. Det som kanskje er den kuleste nyheten, er alt-i-ett-PC-en Yoga A940 som virker som en direkte konkurrent til Surface Studio ved at den er beregnet på kreative personer og at skjermen kan vendes helt ned.

Selve foten til Yoga er også litt spesiell. For eksempel har den en dedikert plass til tastaturet som kan settes der når skjermen er vent ned mot bordplaten. Foten har i tillegg en innebygd lader slik at du kan legge fra deg kompatible enheter til lading.

Skjermen er på 27 tommer og kommer i utgaver på 2560 x 1440 piksler og 3840 x 2160 piksler (4K), og har støtte for diverse berøringspenner. Blant annet Wacom AES-teknologien.

Skimter vi en liten Surface Studio-konkurrent fra Lenovo? Foto: Lenovo
Skimter vi en liten Surface Studio-konkurrent fra Lenovo? Foto: Lenovo Vis mer
Foten har både plass til tastaturet og musen når de ikke er i bruk, men også smarttelefonen din. Foto: Lenovo
Foten har både plass til tastaturet og musen når de ikke er i bruk, men også smarttelefonen din. Foto: Lenovo Vis mer

Yoga S940 er også spesiell på sin måte med en skjerm som krummer litt på sidene, og som ser ganske stilig ut. I hvert fall på bilder. Den 13,9-tommer store skjermen imponerer på flere områder og kommer i varianter med 4K-oppløsning og HDR400-støtte og en full-HD-modell med Dolby Vision HDR.

For å holde skjermrammen så syltynn som mulig, har Lenovo gjort som Asus: de har gått for en omvendt busslomme. I stedet for at busslommen vender nedover og tar opp dyrebar plass på skjermen, stikker den ørlite ut av chassiset. Her er det gjort plass til et kamera som støtter Windows Hello-pålogging og øyesporing slik at man kan utføre diverse PC-oppgaver med blikket.

Yoga S940 er en helt inngår i en ny serie fra Lenovo. Foto: Lenovo
Yoga S940 er en helt inngår i en ny serie fra Lenovo. Foto: Lenovo Vis mer
Her ser du den omvendte busslommen. Foto: Lenovo
Her ser du den omvendte busslommen. Foto: Lenovo Vis mer

Maskinvaren består av en åttende Intel Core i7-prosessor, opptil 1 TB SSD-lagring og 16 GB arbeidsminne. Lenovo har for øvrig valgt å droppe standard USB helt, og her er det kun USB-C. Dem er tre av hvorav to av dem har støtte for Thunderbolt 3.

To andre PC-nyheter fra Lenovo, er oppdateringer til jobbfavorittene ThinkPad X1 Carbon og X1 Yoga. Den kinesiske PC-produsenten holder seg tro til designet, men forteller at begge modellene er litt slankere og lettere. Det er fortsatt karbonfiber som gjelder for X1 Carbon, men nye X1 kommer i aluminium. En skikkelig god nyhet er at PC-ene får støtte for Dolby Atmos-lyd, som legger til rette for en skikkelig god lydopplevelse.

Lenov ThinkPad X1 Yoga har nå chassis i aluminium. Foto: Lenovo
Lenov ThinkPad X1 Yoga har nå chassis i aluminium. Foto: Lenovo Vis mer
Nye Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Foto: Lenovo
Nye Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Foto: Lenovo Vis mer

X1-duoen deler mange av de samme egenskapene og funksjonene, hvor den største forskjellen er selvsagt at Yoga-modellen har berøringsskjerm som kan vendes 360 grader rundt og har støtte for penn.

Begge kommer i en rekke konfigurasjoner og kan utstyres med opptil 2 TB SSD-lagring, 4K-skjerm, de nyeste Intel Core-prosessorene og 16 GB minne.

Hvilken PC-lansering ser du mest frem til?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer