De mest ekstreme forskjellene

Vi sendte de samme 25 bildene til 7 butikker for fremkalling, og de fleste papirkopiene ble fine. Men noen skrekkeksempler finnes, og her er de verste.

Publisert

Isolert sett bildekvaliteten meget god hos alle leverandørene vi testet denne gangen, men ved nøyere gjennomgang og sammenligning finner vi at farger, lys og skarphet varierer ganske mye på enkelte bilder.

De største forskjellene opplevde vi på bilder med blå himmel (den er blitt grønn hos enkelte), og på store flater med lys farge – for eksempel snø (den varierer fra gul til blå og rød). Best på fargegjengivelse og lys totalt sett er Foto Knudsen, som også blir testens vinner.

Her er skrekkeksemplene:

Det hjelper lite å ha god automatisk hvitbalanse når resultatet blir så bingo som dette. Bildet fra Foto Knudsen er nærmest originalen.
Det hjelper lite å ha god automatisk hvitbalanse når resultatet blir så bingo som dette. Bildet fra Foto Knudsen er nærmest originalen. Vis mer
Her er det mest ekstreme eksemplet på hvordan samme bildet blir behandlet totalt forskjellig hos to butikker. Her har Preus ødelagt den fine solnedgangen.
Her er det mest ekstreme eksemplet på hvordan samme bildet blir behandlet totalt forskjellig hos to butikker. Her har Preus ødelagt den fine solnedgangen. Vis mer
Matt og blek eller skarp og brun? Virkeligheten ligger et sted midt i mellom bildet fra Ekstrafilm og Foto Knudsen.
Matt og blek eller skarp og brun? Virkeligheten ligger et sted midt i mellom bildet fra Ekstrafilm og Foto Knudsen. Vis mer

Til testforsiden

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer