De nye Intel-prosessorene er på banen

Først kom de svindyre, så de overkommelige. Nå kommer resten.

De nye Intel-prosessorene er på banen
Publisert
Sist oppdatert

For drøyt et år siden kom de første av Intels nyeste prosessorer med ny arkitektur: Core i7 på 1366-sokkelen. I september 2009 kom Core i5 serien og rimeligere utgaver av Core i7, nå på 1156-sokkelen.

Allerede sommeren 2009 annonserte Intel at de ville rydde opp i prosessornavnene i forbindelse med teknologiskiftet, og først nå er hele serien på vei ut på markedet, inkludert Core i3-serien.

Til Intel å være har dette generasjonsskiftet tatt svært lang tid, tidligere har det bare vært snakk om måneder, nå snakker vi om ett og et halvt år. Grunnen til dette er tildels at Intel ikke har hatt særlig konkurranser fra AMD, spesielt ikke i toppsjiktet. I tillegg kommer finanskrise og svikt i kjøpekraft hos konsumentmarkedet, som ikke har sett behovet for å bruke penger på kraftige stasjonære PCer. Storselgerne det siste året har vært bærbare og minibærbare, de stasjonære har i stor grad bare blitt handlet av entusiaster, gamere og de profesjonelle.

Bedre tider?

Uansett om kurvene peker opp eller ned så er tiden inne for å slippe nye modeller ut på markedet, denne gangen er det Core i5 661 som får følge av Core i3 540 og 530.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer