Svindel på nett

De største digitale truslene

Her er svindelmetodene du bør passe deg for i 2021, ifølge NorSIS, som mener coronapandemien har gjort situasjonen verre.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NorSIS legger i dag fram sin rapport «Trusler og trender 2021», der de peker på hvilke svindelmetoder som vil være framtredende i år.

– Nasjonal sikkerhetsmyndighet konkluderte nylig i sin rapport «Risiko 2021» med at det digitale risikobildet er skjerpet og at pandemien har forsterket dette. Derfor er det spesielt viktig at både virksomheter og befolkningen kjenner til de vanligste digitale truslene og hvordan de kan beskytte seg, sier justis- og beredskapsminister, Monica Mæland i en pressemelding fra NorSIS.

Hun viser til at rapporten deres er et viktig bidrag for å øke kunnskapen hos befolkningen om digital sikkerhet.

NorSIS peker på blant annet løsepengevirus og kontokapringer som de største digitale truslene i år.

Coronasituasjonen påvirker

– Vi vet at ulike digitale angrep rammer små og store norske virksomheter nærmest daglig, sier administrerende direktør Lars Henrik Gundersen i NorSIS.

Han mener mange ikke prater høyt om at dette skjer, og at svindlerne dermed kan bruke de samme metodene om og om igjen.

– Derfor er ikke truslene vi løfter fram i vår rapport nye, men vi ser likevel at mange av dem har blitt langt større og mer utspekulerte. Det skyldes blant annet hjemmekontor og den annerledesheten som preger manges tilværelse om dagen, sier administrerende direktør Lars Henrik Gundersen i NorSIS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer