De største iPodanleggene

Publisert
Sist oppdatert

Den største klassen byr også på svært forskjellige løsninger, både bærbare, stasjonære og batteridrevne. Design og produktidé varierer sterkt, men i størrelse, lydnivå og pris er de nær hverandre.

Nederst i hver omtale finner du oppsummering og terningkast.

Les også: De minste anleggene
Les også: De mellomstore anleggene

iSongbook

Dette er et anlegg som bygger videre på iPal-konseptet. Det består av en hovedenhet som er dobbelt så bred som en vanlig Pal-radio, og istedet for det velkjente søkehjulet har den fått display og knapper for 5 forhåndsstilte stasjoner. I tillegg er det en separat høyttaler som kan festes til hovedenheten.

De største iPodanleggene


iSongbook har en inngangsvelger som har iPod listet som et av alternativene, og det er en snedig løsning for plassering av iPoden. På venstre side feller du bare ut selve dokken og plasserer iPoden i denne. Skal du bare bruke anlegget som radio lar du dokken være inne i siden, og den er da skjult og ute av veien.

Den høyre høyttaleren er på størrelse med en vanlig Pal-radio, og sitter med sine fire føtter i gummibrønner på hovedenheten. Den kobles til med en stereo minijack, og kabelen trekkes ut av en spole. Du kan dermed ta høyttaleren helt løs fra hovedenheten og få et mye bredere stereobilde. Etter bruk kan du bare sveive inn kabelen og sette høyttaleren tilbake i hovedenheten.

Det er ingen tilkobling til annet enn en ekstra lydkilde, ingen utgang for video eller USB-tilkobling.

De største iPodanleggene


Anlegget drives med et oppladbart batteri.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten er svært lik iPal, men en stor forskjell er at det nå serveres stereo, noe som gir et langt bedre lydbilde.

Fremdeles er den sterke siden gjengivelsen av stemme, men musikk i mange varianter låter mer enn akseptabelt så lenge vi holder oss i skinnet når det gjelder lydstyrke.

Volumet er nesten dobbelt så sterkt som en iPal, ikke så rart når vi har to høyttalere.

Konklusjon

iSongBook er en bærbar radio, med løs høyre høyttaler og utfellbar dokk til iPod. Den fungerer utmerket og er lett å betjene.

Den er stor og tung å ha med seg, uten at lydkvaliteten og volumet er bedre enn på vesentllig mindre enheter.

Men liker du Tivoli-lyd og ikke har problemer med eller behov for å flytte på utstyret er saken klar.


Harman Kardon Go + Play

Dette er det desidert største anlegget i testen, med 4 store høyttalere plassert på begge sidene. Dokkingen sitter i midten, og her ligger iPoden godt tilbakelent. Avhengig av enhet justerer du vinkelen med å skru opp en gjenget rund støtte med fingrene.

Utformingen er industriell, med en praktisk og elegant bøyle som går over hele anlegget fra side til side.

De største iPodanleggene


Fjernkontrollen har fått en egen luke som åpnes med et lett trykk, praktisk.

De største iPodanleggene


Tilkoblingene er skjult under gummideksler og støtter de fleste bruksområder. Her finner vi både USB, video ut og lyd inn.

De største iPodanleggene


Anlegget kjører på batteri eller strøm og lader iPod selv om anlegget er slått av.

Lydkvalitet

Det er ingen tvil om at dette er både det kraftigste og mest vellydende anlegget i denne testen, med god margin. Her er det fyldig bass, varm mellomtone og klar diskant.

Konklusjon

Størrelsen på dette anlegget gjør at det ikke er en selvskrevet del av reisefølget til enhver tid og anledning. Men det er lett å flytte med seg fra rom til rom og spiller like bra overalt.

Lydkvaliteten er topp, designet er stilig og egenskapene er der de skal være. Noen vil muligens savne radio, men det er ikke en viktig del av våre testkriterier i denne omgang.


Logitech PureFi Elite

Logitech har også et stasjonært anlegg med i testen, som har mange gode kvaliteter. At det er stasjonært innebærer at det ikke kjører på batterier, men er avhengig av å kobles til strømforsyningen.

Anlegget er blant de større i testen, og har store to-veis høyttalere på hver side av iPod-dokken.

De største iPodanleggene


Under dokken sitter radiodelen som har AM/FM med opptil 18 forhåndsinnstilte stasjoner - eller iPod-spillelister.

Klokke er også innebygd og vises til en hver tid i displayet.

iPoden lades når den står i dokken.

Tilkoblingene er for video ut (både kompositt og S-video) og ekstra inngang for lyd, samt antenne.

De største iPodanleggene


Lydkvalitet

Lydkvaliteten er svært overbevisende, her ligger vi nært opp til Harman Kardon. Alle musikktyper håndteres uten problemer, lydnivået er også i toppklasse.

Konklusjon

Logitech PureFi Elite er et utmerket anlegg for stasjonær bruk. Lydkvaliteten er i toppklasse og radio er en bonus.

Det vi savner er batteridrift og USB-tilkobling, som gjør at den rykker ned på pallen.


iYiY

Dette pussige navnet, som visstnok skal uttales "aiaiai", er enda en variant av Tivoli-radio/høyttaleren. Denne gangen er det ingen batteridrift og heller ingen avtagbar høyttaler.

De største iPodanleggene


Anlegget beskrives av produsenten som en radio for iPod-elskere, en litt snodig formulering. Muligens. Den støtter i alle fall RDS og har 5 presets for både AM og FM, altså 10 i alt.

Tilkoblingene er ikke spesielt tilegnet iPod-bruk, med verken USB eller video ut. Her er det først og fremst tatt hensyn til radiodelen.

De største iPodanleggene


Lydkvalitet

Anlegget byr både lyd og funksjonsmesig på de samme egenskapene som den andre varianten fra Tivoli. Det betyr bra lydkvalitet på mye musikk, og utmerket talegjengivelse.

Lydnivået er imidlertid en god del kraftigere.

Konklusjon

En god stereo Tivoli-radio med forhåndsinstillinger, klar for iPod, med blank og moderne overflate. Lydkvaliteten er god, men vi savner tilkobling til PC/Mac og mulighet for batteridrift.


>> Les også: De mellomstore anleggene

>> Les også: De minste anleggene

Tilbake til testforsiden

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer