Xbox E3 2019

De største nyhetene fra Microsofts E3-show

Game Pass Ultimate, Xbox Scarlett, spillkontroller til 1800 kroner og en haug med spill.

NY KONSOLL: Xbox-sjef Phil Spencer annonserte «Project Scarlett» som er kodenavnet på den neste Xbox-konsollen. Foto: Microsoft
NY KONSOLL: Xbox-sjef Phil Spencer annonserte «Project Scarlett» som er kodenavnet på den neste Xbox-konsollen. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken går verdens største spillmesse, E3, av stabelen i Los Angeles i USA. Microsoft tyvstartet som vanlig arrangementet med et eget show søndag kveld, der de i tillegg til å vise frem nye spill, avslørte litt av fremtiden til Xbox.

Game Pass

Den største nyheten, og noe som er blitt et stort satsingsområde for Microsoft, var utvidelsen av Game Pass-tjenesten til også å gjelde PC. Microsoft har inngått samarbeid med over 75 utviklere som skal lansere over 100 PC-spill til Xbox Game Pass. Blant dem finner man storspill som «Metro Exodus» og «Football Manager 2019».

Fullstendig liste finner du her.

Game Pass for PC blir tilgjengelig i et eget abonnement, da er prisen 49 kroner i måneden, men også gjennom nyheten Xbox Game Pass Ultimate. Dette abonnementet kombinerer Xbox Game Pass for PC og Xbox samt Xbox Live Gold – som du må ha for å spille over nett på Xbox One – i ett.

Prisen på Xbox Game Pass Ultimate er 125 kroner i måneden, noe som vil si 1500 kroner i året. Et godt tilbud hvis du er i markedet for Microsofts «Netflix for spill»-tjeneste. Kjøpt separat koster Game Pass 99 kroner i måneden og Xbox Live Gold 50 kroner i måneden, hvis du kjøper årsabonnement som koster 599 kroner. Da blir totalprisen 1787 kroner i året.

Xbox Scarlett

I forkant av messen var det klart at den neste generasjonen med Xbox-maskinvare var klar for E3 2019, men det var mer prat om spesifikasjonene og hva konsollen, som for øyeblikket går under kodenavnet «Project Scarlett», kan gjøre fremfor å vise den frem.

For dem som husker annonseringen av Xbox One X på E3 i 2016, var det nærmest et déjà vu. Også da viste Microsoft en video med Xbox Game Studio-ansatte snakket om mulighetene til spillkonsollen i stedet for å avduke den. Følger Microsoft samme taktikk med «Scarlett», vil det ta en stund før alle detaljer blir offentliggjort.

Det vi vet om «Project Scarlett», er at den vil ha en spesialtilpasset prosessor fra AMD og at den vil ha GDDR6-minne og SSD-lagring i stedet for harddisk, som nåværende generasjon med spillkonsoller bruker. Microsoft snakket også stort om 8K-oppløsning, 120 bilder i sekunder og tilnærmet null lastetid.

xCloud

Det er ikke sikkert du trenger en «Xbox Scarlett» eller hva det måtte være, for å spille Xbox-spillene, for Microsoft har planer om å ta Xbox-tjenesten ut i skyen. xCloud er navnet på tjenesten som ser ut som en krysning mellom Google Stadia og PlayStation Now. I førsteomgang vil spillere kunne strømme spillbiblioteket sitt fra en Xbox One til en mobil enhet.

Det vil skje i oktober i form av en forhåndstitt på tjenesten.

Ellers er det fint lite vi vet om xCloud og tjenestens muligheter på nåværende dato.

Ny spillkontroller

Søndagen var dog ikke helt uten ny maskinvare. Microsoft avduket en ny utgave av den kritikerroste spillkontrolleren Xbox Elite Wireless Controller, som er en av de mest avanserte Xbox-kontrollerne på markedet.

Series 2, som den nye heter, har 30 nye funksjoner og du kan blant annet tilpasse spakene og stikkene på mange forskjellige måter. Kontrolleren har også fått et nytt gummigrep. Trolig på grunn av tilbakemeldinger fra brukerne om at limet på første generasjon Elite-kontrollere løsnet. (Det har skjedd på de to Elite-kontrollerne undertegnede har.)

Xbox Elite Wireless Controller Series 2 kommer i høst. Foto: Microsoft
Xbox Elite Wireless Controller Series 2 kommer i høst. Foto: Microsoft Vis mer

Ellers har den nye kontrolleren fått integrert batteri som skal holde i 40 timer per lading. En annen ting som er nytt er USB-C-tilkobling, frem til nå har micro-USB vært gjeldende for Xbox-stikkene.

Xbox Elite Wireless Controller Series 2 kommer i høst. Den veiledende prisen er 1799 kroner, som faktisk er 9 kroner mer enn hva den nye Xbox One S-modellen koster.

PS. Microsoft har bekreftet at Xbox One-kontrollere og -hodesett vil fungere med Xbox Scarlett.

Spill og mer spill

«Halo Infinite», det neste spillet i Microsofts kjæledegge-serie, fikk en ny trailer under årets E3-messe, men håpefulle tilhengere må vente litt mer på å få spille det. Spillet blir et av lanseringstitlene til «Scarlett» som ventes neste høst.

Så lenge behøver du ikke å vente på det neste «Gears»-spillet. «Gears 5» lanseres til Xbox One og Windows 10 10. september i år.

Keanu Reeves inntok scenen for å snakke om «Cyberpunk 2077». Foto: Microsoft
Keanu Reeves inntok scenen for å snakke om «Cyberpunk 2077». Foto: Microsoft Vis mer

Samtidig ble det kjent at «Microsoft Flight Simulator» vender tilbake og lanseres til PC en gang neste år og til Xbox One ved en senere dato. Microsoft viste frem en trailer for spillet, og det ser mildt sagt vakker ut, så gjenstår det å se om flysimulatoren blir like bra som vi håper på.

Et siste spill vi ønsker å trekke frem fra Xbox på E3, er en ny trailer for det etterlengtede «Cyberpunk 2077» som utvikles av CD Projekt, selskapet bak «The Witcher»-serien. En overraskende nyhet er at ingen ringere enn Keanu Reeves er en av karakterene i spillet, og han inntok selv scenen i Los Angeles for å avsløre lanseringsdatoen, som er 16. april 2020.

Hva syns du om Microsofts E3-show?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer