De største PC-irritasjonene

KOMMENTAR: Det er mye man kan irritere seg over i PC-verdenen, her er et lite utvalg.

Publisert
Sist oppdatert

Teknologi er læren om teknikker, og teknikk betyr rett og slett praktiske ferdigheter når du skal løse oppgaver. Om det er å spille jazz på Hammond B-3 orgel, strikke en genser, skrive programvare eller designe praktiske løsninger; har du ikke teknikken inne blir det ikke noe greie på det.

I dag bruker vi svært avanserte tekniske løsninger til oppgaver som før ble løst med langt enklere midler, men som var langt mer arbeidsintensive og tidkrevende. Likevel er det stadig en del av løsningene som svikter på helt elementære områder og skaper irritasjon.

Her har jeg samlet et lite personlig utvalg:

1: Strømadaptere til bærbare PC-erDe bærbare blir stadig mindre og lettere, og det er bra. Men det er en viktig del av pakka som ikke henger med, vi snakker om strømforsyningen. I dag brukes bare svitsjede stømforsyninger, det brukes ikke lenger tunge transformatorer. Dermed er selve strømforsyningen en lett liten boks.

Men i enden sitter det svært ofte en diger kontakt til en vanlig IEC-3 kabel. Dette er samme kabelen som brukes på apparater som trekker opptil 2500 watt mens en typisk strømforsyning bruker 60 watt - vi snakker om overdimensjonering av rang. Selve ledningen er av plast og er som regel ikke lett bøyelig før den er 50 grader varm (bortsett fra Apples strømkabler som er ultra-myke uansett). På enden sitter det et digert jordet støpsel, gjerne i vinklet utgave, som ikke får plass i stikkontakten fordi det sitter en kladas av en strømforsyning til et annet apparat i kontakten ved siden av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer