De ubegripelige feilene...

Publisert
Sist oppdatert

Mange skriver til datadoktoren og forteller at PCen krasjer hele tiden. Uten å fortelle noe særlig mer, så spør de Datadoktoren hva det kan komme av.

Det er mildt sagt svært vanskelig å svare på slikt...

En PC med operativsystem er et svært komplisert produkt. Det er uten sammenligning den mest kompliserte gjenstand vi bruker, både på jobb og privat.

Derfor er det ofte umulig å finne enkle løsninger på slike problemer, fordi løsningen er begravet i et enormt nettverk av funksjoner som er knyttet sammen. Og dette forandres hele tiden mens PCen kjøres.

Her er uansett noen enkle tips når PCen ikke oppfører seg slik du forventer:

Installer på nytt

Ofte hjelper det å installere operativsystemet på nytt, oppdatere til de siste driverne for all maskinvare, og oppdatere programvaren du bruker. Hvis du har Windows XP eller Me kan du bruke systemgjenopprettingsfunksjonen, og dermed gjenopprette PCen slik den var før den begynte å krasje.

Hold rent

Det kan være lurt å åpne PCen innimellom, rense den for støv og skitt, og ta ut og sette inn igjen både kort, minnemoduler og kabler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer