Dead or Alive: Ultimate

Tecmo tar oss tilbake til gamle dager med denne DoA-pakken som inneholder to klassiske spill. Det ene i ny, det andre i gammel drakt. Er det verdt pengene?

Dead or Alive: Ultimate
Publisert
Sist oppdatert

Dead or Alive-serien har enn litt annen status enn Tekken, Virtua Fighter eller Soul Calibur. Mange synes at fokuset på lettkledde damer ødelegger for spillfølelsen, mens noen mener at spillene faktisk er mye dypere enn det virker ved første øyekast. Og vi føler også at det er tilfellet – selv om det er lett å la seg blende av den flotte grafikken og damenes fysiske atributter, er Dead or Alive-spillene faktisk meget solide slåssespill, med mye strategi involvert.

En historietime

Det første Dead or Alive-spillet dukket opp på Sega Saturn og PlayStation i 1997, mens oppfølgeren, Dead or Alive 2, kom i 2000 på PlayStation 2 og Dreamcast. I 2001 flyttet serien til Xbox (Tecmo er fremdeles en av de få japanske utviklerne som er 100% dedikert til Microsofts plattform), og Dead or Alive 3 så dagens lys. Siden kom spinoff-spillet Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball, i fjor dukket Ninja Gaiden opp, som også har en viss tilknytning til serien, og nå er tiden inne for Dead or Alive: Ultimate.

Det er imidlertid ikke et nytt spill vi snakker om her, men en nyutgivelse av DoA 1 og 2. Det første spillet er omtrent uforandret, og er derfor først og fremst en kuriositet, med spillbarhet og grafikk rett fra 1997. Det er klart at det føles veldig begrenset, men likevel er spillet interessant som et bevis på hvor mye som har forandret seg gjennom årene. Det er imidlertid én stor nyhet med denne versjonen av DoA 1, og det er Xbox Live-støtte. Du kan nemlig spille gode, gamle Dead or Alive på internett!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.