Deaktiver pekeplaten mens du skriver

Dette lille gratisprogrammet kan spare deg for mye irritasjon.

MEN I SVARTE: Det er typisk å komme borti pekeplaten når du minst ønsker det. Foto: Dinside.no
MEN I SVARTE: Det er typisk å komme borti pekeplaten når du minst ønsker det. Foto: Dinside.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange bærbare PC-er har berøringsskjerm, men nesten alle er utstyrt med pekeplate. Enkelte er også utstyrt med en liten knott ved siden av J-tasten. Denne innretningen var mer vanlig før, men er fortsatt å finne på enkelte PC-modeller (i tillegg til pekeplate).

Redder deg

En ulempe med pekeplaten er imidlertid at den er lett å komme borti mens du skriver. Du har muligens opplevd mer enn én gang at markøren plutselig har flyttet seg til et annet sted skrevet på et dokument mens du har (åh, så morsomme vi er).

Dette kan være et stort problem, spesielt på eldre PC-er.

Les også: Slik lager du snarveier på Mac-pekeplaten

Deaktiver pekeplaten mens du skriver


Et kjekt lite program som redder deg fra disse uhellene er Touchpad blocker for Windows. Etter å ha installert programmet og kjørt det, får du opp et vindu tilsvarende det til høyre.

Slik fungerer det

Programmet fungerer ved å deaktivere styreflaten en viss tid etter at du har trykket på en knapp. Forhåndsinnstillingen er et halvt sekund, men du kan selv justere ut fra hvor fort du skriver. I tillegg kan programmet blokkere andre, uvørne berøringer og kan også varsle deg med et lite pip når et klikk blir blokkert.

Som du ser kan du også angi hvorvidt du vil at programmet skal starte hver gang du starter maskinen, en eventuell hurtigtast for å aktivere/deaktivere blokkeringen og om du har lyst til å høre et pip hver gang programmet «reddet» deg.

Les også:
Unngå unødvendige programmer
Styr musen med nummertastene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer