Deaktivere internt skjermkort?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg kjøpte meg en ny maskin for en måneds tid siden, med integrert skjermkort (nVidia 8200 brikkesett). Men jeg har nå kjøpt meg et nytt skjermkort (nVidia 9400GT, 1024mb ram), men allikevel bruker det integrerte skjermkortet opp over 1 gb av systemminnet! Det innebærer at jeg har 2 gb systemminne igjen, og et skjermkort som står oppført med 2 gb grafikkminne.

Dette er vel i overkant mye minne på skjermkortet, og lurer på om det finnes et program eller lignende som kan redusere mengden minne? Eventuelt om det er settings et eller annet sted som jeg kan endre. Hva skal jeg "lete" etter?

Jeg har vært innom bios opptil flere ganger og kan ikke se noen settings som påvirker det integrerte skjermkortet. Kan jeg bare disable det? Som sagt trenger jeg hjelp til å finne ut hvor og hvordan jeg skal deale med dette problemet. Takk for svar! Hilsen Fredrick

Datadoktoren svarer

Hei

Svaret er veldig enkelt: Det er bare å deaktivere (disable) det interne skjermkortet, siden jeg antar at du ikke lenger har koblet til noen skjerm til dette.

En annen sak er at verke det ingegrerte skjermortet eller det nye skjermkortet bruker så minne, det skyldes nok plassmangel i adresseområdet for 32-bits Windows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.