Deezer spiller "alt" gratis

Gratis musikk i bøtter og spann.

Publisert
Sist oppdatert

Musikktjenester blomstrer opp både her og der på nettet.

Vi har tidligere skrevet en guide til vår favoritt, Last.fm, der din musikksmak blir kombinert med andres musikksmak for å finne ut av hva du kommer til å like.

Det finnes imidlertid andre tjenester som bare tar sikte på å gi deg masse gratis musikk. Ett eksemel er Songza, som med et enkelt grensesnitt lar deg høre på musikk som ligger på YouTube. En annen tjeneste, Yamelo, har indeksert musikk basert på når den var populær, og spiller musikkvideoer direkte fra YouTube. En ulempe med slike tjenester, er at kvaliteten på YouTube mildt sagt er varierende.

>> Les også: De 25 beste nettjenestene

Kombinerer flere aspekter

Et nytt skudd på stammen er Deezer, som kombinerer on-demand-avspilling med en rekke fiffige funksjoner. I tillegg ser det ikke ut til at musikken spilles fra YouTube, men fra filer lagret på Deezer sine servere. I følge neowin.net er tjenesten lovlig etter at de har inngått en avtale med den franske stat om å betale vederlag til artister og produsenter.

Deezer spiller "alt" gratis


I sin enkleste form kan du bruke Deezer til å høre den musikken du har lyst til å høre akkurat nå. Du kan enten bruke søkefeltet for å angi artist eller sang og spille den på direkten, og det er også støtte for å legge sanger til i en spilleliste - perfekt for festbruk. I tillegg finnes det topplister for både Storbritannia Frankrike, USA og Tyskland.

Dersom du registrerer deg hos Deezer, kan du også lagre spillelistene du oppretter. I tillegg kan du laste opp egen musikk - med ubegrenset lagringsplass. Dermed får du en funksjonalitet a la MP3tunes med på kjøpet.

Radiokanaler

Det stopper imidlertid ikke her. Med radiokanaler kan du høre musikk i samme sjanger, og du kan også opprette en såkalt smartradio, der innholdet blir tilpasset din musikksmak på samme måte som Pandora og lignende tjenester. Hva slags algoritme som ligger til grunn her, vites imidlertid ikke.

Deezer spiller "alt" gratis


I tillegg finnes noe community-funksjonalitet, der du blant annet kan legge til venner og se hva de hører på, og du kan søke etter brukere basert på kjønn, land, alder, favorittsjanger etc.

Deezer er rett og slett en fantastisk musikktjeneste og noe du definitivt bør vurdere å rigge opp til vorspielet i kveld.

URL: http://www.deezer.com

Artikkelen ble første gang publisert i april 2008

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer