Del 2: Vifteløst grafikkort - metallsløyd må til

Det var rett og slett et enkelt mekanisk problem som stoppet oss, og det kunne vi ikke slå oss til ro med. For en gammel modellhobbymann er denne type problemer bare moro!

Publisert
Sist oppdatert

Vi fant en passende metallprofil - i messing for anledningen - i vårt assorterte utvalg av ting og tang. Denne ble kappet i passende lengder, hull ble boret og endene rundet av med Dremelen.

Dermed var problemet løst!

Neste skritt var å feste kobberblokkene med rørene som fordeler varmen til begge sider av kortet.

På disse skrur man så fast de store kjøleribbene av aluminium. Her var det en av skruene som var av feil type, den var av samme lengde som skruene som festet kobberblokkene og alt for lang. Den måtte kappes av 4 mm med Dremelen for å passe.

Dette var ganske annerledes enn Zalman sin løsning, hvor det fulgte med mange ekstra monteringsdeler. Det er jo ikke alle som har denne type skruer osv. liggende...

Montering i PCen

Løsningen fra Thermaltake er faktisk enda en centimeter bredere en Zalman sin versjon. Likevel var det ikke problemer med tilpaningen i vår PC.

De innvendige kjøleribbene bygger en del i høyden, så de smaleste kabinettene vil kunne bli for trange.

Monteringen av den utvendige kjøleren var derimot problematisk. Det enkleste var å tre den i fra utsiden, etter at kortet var satt på plass. Dette forutsetter at de andre kortene i PCen må fjernes midlertidig, slik at du kommer til og får skrudd til festebrakettene som holder kobberrørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.