del.icio.us - bokmerker på nett

GUIDE: "Social bookmarking" er en av de store tingene på nettet om dagen. Vi viser deg hvordan får mest ut av en av de mest populære tjenestene.

Publisert
Sist oppdatert

Bokmerker på nett er egentlig ikke noe nytt - det har eksistert nettjenester i flere år som har tilbudt deg å lagre dine favoritter på nettet i stedet for lokalt på PCen. Fordelen er selvsagt det at du har tilgang til favorittene dine; uavhengig av om du sitter ved din egen PC, på PCen du har på jobben eller på en nettcafé i Kuala Lumpur.

Brukergenerert innhold er i vinden som aldri før, og ett av nettstedene som har fått stor oppmerksomhet det siste året er del.icio.us, som nylig ble kjøpt opp av giganten Yahoo. I denne artikkelen skal vi se på hvordan nettjenesten fungerer og hvordan du får mest mulig ut av den.

Hva er det så del.icio.us tilbyr? For det første kan du bokmerke det du finner av interessante ting på nettet. Når du velger å legge til et bokmerke, blir du bedt om å kategorisere nettsiden for at du lettere skal finne tilbake til den senere - bokmerker du DinSide.no, kan du for eksempel legge til stikkordene "tester", "digitalkamera", "bil", "økonomi" etc. - på engelsk om du vil. Fordelen er da at du senere kan vise alle bokmerkene du har laget som er merket med stikkordet "bil" (for ikke å forvirre bruker vi heretter varianter av det engelske ordet tag for å beskrive stikkord/kategori).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer