Dell avkrefter Linux-død

Dell avkrefter at de har til hensikt å kutte ut sin Linux-satsning.

Dell avkrefter Linux-død
Publisert
Sist oppdatert

Som vi rapporterte i går, skrev The Daily Telegraph nylig at Dell ikke lenger ville tilby Ubuntu-baserte PC-er i nettbutikken, kun via telefonsalg. Nå viser det seg at dette slett ikke vil gjelde alle markeder.

Variasjoner fra region til region

- Når det gjelder situasjonen i England, er årsaken ganske enkel: Det er variasjoner i etterspørsel i forskjellige regioner, noe som betyr at vi ikke alltid vil ha de samme tilbudene i alle regionene. Så ryktet om Ubuntu-døden er sterkt overdrevet, uttaler Anne Camden, en av PR-sjefene i selskapet, til amerikanske Computerworld.

Og i stedet for å kutte ut satsningen, vil Dell faktisk utvide tilbudet i mange regioner, skriver avisen.

Dette bekrefter nå også Dells europeiske PR-sjef til DinSide Data.

- Vi har tilbudt enkelte PC-er med Ubuntu i mer enn to år, skriver Murphy, og understreker at forholdet til Canonical (selskapet bak Ubuntu) er godt og vil fortsette.

- I enkelte regioner selges disse maskinene kun via telefonordrer, mens i andre, for eksempel USA og Norge, tilbys maskinene også i nettbutikken, avslutter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer