Dell avkrefter Linux-død

Dell avkrefter at de har til hensikt å kutte ut sin Linux-satsning.

Dell avkrefter Linux-død
Publisert
Sist oppdatert

Som vi rapporterte i går, skrev The Daily Telegraph nylig at Dell ikke lenger ville tilby Ubuntu-baserte PC-er i nettbutikken, kun via telefonsalg. Nå viser det seg at dette slett ikke vil gjelde alle markeder.

Variasjoner fra region til region

- Når det gjelder situasjonen i England, er årsaken ganske enkel: Det er variasjoner i etterspørsel i forskjellige regioner, noe som betyr at vi ikke alltid vil ha de samme tilbudene i alle regionene. Så ryktet om Ubuntu-døden er sterkt overdrevet, uttaler Anne Camden, en av PR-sjefene i selskapet, til amerikanske Computerworld.

Og i stedet for å kutte ut satsningen, vil Dell faktisk utvide tilbudet i mange regioner, skriver avisen.

Dette bekrefter nå også Dells europeiske PR-sjef til DinSide Data.

- Vi har tilbudt enkelte PC-er med Ubuntu i mer enn to år, skriver Murphy, og understreker at forholdet til Canonical (selskapet bak Ubuntu) er godt og vil fortsette.

- I enkelte regioner selges disse maskinene kun via telefonordrer, mens i andre, for eksempel USA og Norge, tilbys maskinene også i nettbutikken, avslutter hun.

I skrivende stund tilbyr Dell Norge to bærbare modeller med Ubuntu Linux i nettbutikken.

Les også: Dette er et elendig operativsystem

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer