Dell hjemmemaskin De Luxe – med 500 MHz Pentium III

Som alle andre PC-produsenter oppdaterer også Dell sine maskiner når Intel lanserer en ny prosessorgenerasjon. Dette er en hjemme/multimedia-PC helt i toppklassen. Dette gjelder både pris, utstyr og ytelse.

Publisert

Denne PCen er en modernisert utgave av Dell Dimension XP R400 som vi testet for snart et år siden. Den nye utgaven heter Dimension XPS T500 og akkurat som fjorårets modell, representerer den alle de siste nyvinninger, både på prosessor/grunnsystem, disk og mediesiden. Dette gir seg igjen klart utslag både på våre målinger og i bruk av krevende programvare – den overgår det meste vi har testet, på de fleste punkter.

Maskinen er et minitårn, med Dells karakteristiske design. Maskinen er rimelig støysvak, til tross for den intern harddisken som roterer med 7200 rpm og sitter montert vertikalt helt i fronten.

Maskinen er grei å åpne. Du tar av sidelokket med en fingerbetjent skrue som blir sittende i lokket. Hovedkortet (Dell har sitt eget navn på dette) har Intels 100 MHz FrontSide Bus BX-brikkesett og 64 MB SDRAM.

Stadig like kjølig type

Det er fremdeles ingen vifte på prosessoren, men en stor kjølefinne. En stor, stillegående vifte sitter i kabinettet og har en trakt som dirigerer luftstrømmen over prosessormodulen. Dette ble aldri varmt under våre tester, selv etter å ha stått på i mange timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer