Dell Inspiron 14z: Rimelig Ultrabook med DVD

Ultrabook-maskinene fortsetter å utvikle seg i riktig retning, både utstyrs- og prismessig.

Dell Inspiron 14z er bare 21 mm tykk på det tykkeste, men har likevel integrert DVD-brenner. Foto: Alle bilder: Bjørn Eirik Loftås
Dell Inspiron 14z er bare 21 mm tykk på det tykkeste, men har likevel integrert DVD-brenner. Foto: Alle bilder: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dell er allerede tungt inne i Ultrabook-segmentet med sin business-modell XPS 13, som du kan lese test av her. Nå er det Inspiron-serien og privatmarkedet som står for tur, og førstemann ser ut til å bli et meget hyggelig bekjentskap.

Større skjerm, like tynn

Modellen har fått navnet Inspiron 14z, og skiller seg ut fra hurven på to områder: For det første har den en 14" skjerm, der de fleste på markedet i dag har 11 eller 13", for det andre har den DVD-brenner. Det er fortsatt mange som ser nytten av et platedrev, og med en tykkelse som aldri overstiger 21 mm, har den beholdt det slanke uttrykket som kjennetegner Ultrabook-ene. De øvrige målene er 34,7 x 24 cm, og maskinen er relativt tung for en Ultrabook å være, med sine 2,1 kg.

Skjermen er blank, og oppløsningen er 1366 x 768 piksler. Overflaten på PC-en er av metall, nærmere bestemt aluminium, mens undersiden er av plast. Prosessoren er tredje generasjon Intel Core ULV-prosessor, "Ivy Bridge", som lanseres i disse dager.


Kan skreddersys

Grunnmodellen leveres med integrert Intel HD 4000-grafikk og 4 GB RAM, men maskinen kan også leveres med AMD Radeon HD 7570M dedikert grafikkort og inntil 8 GB RAM. Den rimelligste utgaven har 500 GB harddisk med SSD-, men du kan også få den med 128 eller 256 GB SSD.

Maskinen har USB 3.0-porter, Skullcandy høyttalere, HDMI-utgang og støtter også trådløst overføring av skjermbildet via WiDi-protokollen.

Batteriet er et 4-cellers (4400 mAh) som skal holde til inntil 7 timers drift, ifølge Dell.

Prisen ser dessuten ut til å bli hyggelig, den starter på rundt 6000 kroner. Modellen er ventet i butikkene i løpet av sommeren.

DinSide tar sikte på å kjøre en full test når den blir tilgjengelig i markedet.

Samleside: Ultrabook

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer