Dell Inspiron 2600

Denne PCen er siste tilskudd i Inspiron-serien fra Dell, og med en prislapp fra rundt 15.000 kroner plasserer den seg i rimelig-segmentet.

Publisert

Dell har gjort det skarpt i alle tester av bærbare PCer som DinSide har gjennomført, og Inspiron 4100 overbeviste oss også i denne testrunden. Lillebror 2600 er langt enklere på utstyrssiden, men så er også prisen lavere.

Tidligere var det knapt noen som slo Dell på kombinasjonen pris/ytelse, mye takket være at du slapp fordyrende mellomledd ved å handle direkte fra produsenten. Dette er i ferd med å utjevne seg, og flere av modellene i denne testrunden matcher Dell både på pris, ytelse og utstyrsnivå.

Kan skreddersys

Inspiron 2600 kan skreddersys fra Dells webshop, og koster fra rundt 15.000 kroner inkl mva. Da er den utstyrt med en Celeron 1 GHz prosessor, og er temmelig ordinær med hensyn til tilbehør.

Modellen vi fikk til test hadde en PIII 1 GHz Mobile prosessor, 128 MB RAM, 20 GB harddisk, DVD-ROM, og en 14,1 ” skjerm med en oppløsning på 1024x768x32. Prisen på denne konfigurasjonen er i skrivende stund 18.135 kroner, og da får du i tillegg maskinen fritt tilsendt med Windows XP Home edition og kontorsuiten Microsoft Works ferdig installert.

Skiller seg fra andre Dell-maskiner

Selve maskinen har en svært tradisjonell utforming, men inntrykket er likevel solid, med utførelse i ru, sort plast i beste Dell-tradisjon. Vi legger raskt merke til at PCen skiller seg ut fra andre Dell-maskiner vi har testet tidligere, på flere områder. Først og fremst er det ikke noen styrepinne midt på tastaturet, bare en pekeplate for musenavigering. Dessuten har Inspiron 2600 bare én PCMCIA-plass, ingen S-video-utgang, og to USB-porter. På alle disse punktene skiller den seg fra øvrige Dell-maskiner vi har testet tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer