Dell Inspiron 500M

Både Packard Bell, Acer og Zepto imponerte oss med sine ferske Centrino-baserte bærbare toppmodeller. Nå har vi også testet Dells første bidrag i klassen – en toppspekket Inspiron 500M. Kan den måle seg mot de andre?

Publisert
Sist oppdatert

Centrino er en samlebetegnelse på et nytt brikkesett, ny Pentium M-prosessor og trådløst (WLAN) nettverk fra Intel. Teknologiene er spesielt strømgjerrige, uten at det går på bekostning av ytelse. Du kan lese mer om teknologien i denne artikkelen.

Dells første Centrino-PC bærer navnet Inspiron 500M. Fra nettbutikken til Dell kan du selv skreddersy modellen og konfigurere den i tråd med dine behov. I skrivende stund koster den enkleste konfigurasjonen rundt 12.500 kroner inkl mva. Eksemplaret vi har testet er derimot en toppspekket utgave med blant annet den raskeste Pentium M-prosessoren og største harddisken som er tilgjengelig, og da blir også prisen deretter; nesten 22.500 kroner inkl mva.

Da får du riktig nok med en grei programvarepakke som inkluderer Microsoft Works 7.0 og Norton Antivirus.

Kompakt og lett

Kabinettet skiller seg ut, både i forhold til tidligere Dell-maskiner vi har testet, og andre Centrino-PCer. Det er brukt plast fra innerst til ytterst, og det gir et litt mindre solid inntrykk enn metallkabinettene fra Packard Bell, Acer og Zepto. Finishen er heller ikke fullt så lekker, den virker litt gammeldags syes vi. Men bærbarheten er det ingen ting å si på, maskinen er relativt kompakt (høyde: 30.8 mm, bredde 315 mm og dybde 259.4 mm), og vekten er behagelige 2,4 kg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer