Dell klar med Intel-nettbrett

Har fått spesialsydd prosessor og Windows 7.

Dell Latitude ST benytter Intel Atom-prosessor og kjører Windows 7. Foto: Montasje, DinSide.no
Dell Latitude ST benytter Intel Atom-prosessor og kjører Windows 7. Foto: Montasje, DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel legger ned stor innsats for å lage mer og mer strømsparende prosessorer, men har kun i liten grad markert seg på nettbrett-fronten de siste årene. Det kommer sannsynligvis til å endre seg dramatisk i tiden som kommer, og spesielt med lanseringen av nettbrettvennlige Windows 8 til neste år.

Tidlig ute

Men allerede nå kan vi få en forsmak på hva vi har i vente, med lanseringen av Dell Latitude ST. Dette Windows 7-baserte nettbrettet har nemlig fått en spesialsydd Intel Atom-prosessor, Z670.

Dette er en enkelkjerneprosessor som kjører på 1,5 GHz, og skal ifølge Softpedia være spesielt strømgjerrig. Windows 7 er nemlig relativt tungdrevet i forhold til operativsystemer som er skreddersydd for nettbrett, noe vi fikk erfare i vår test av Acer Iconia Tab W500 - som riktignok benyttet en prosessor fra AMD.

DinSide tester nettbrett

Noe helt annet

Men Dell Latitude ST skal være annerledes, og kan blant annet skilte med batterilevetid på 8 timer, ifølge produsenten. Den er utstyrt med 2 GB RAM, og kan leveres med SSD på inntil 128 GB.

Skjermen måler 10,1 tommer, og er multiberøringsfølsom. Du finner for øvrig kamera både på for- og bakside, samt USB-port, SD-kortleser og HDMI-utgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer