Dell klar med Intel-nettbrett

Har fått spesialsydd prosessor og Windows 7.

Dell Latitude ST benytter Intel Atom-prosessor og kjører Windows 7. Foto: Montasje, DinSide.no
Dell Latitude ST benytter Intel Atom-prosessor og kjører Windows 7. Foto: Montasje, DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel legger ned stor innsats for å lage mer og mer strømsparende prosessorer, men har kun i liten grad markert seg på nettbrett-fronten de siste årene. Det kommer sannsynligvis til å endre seg dramatisk i tiden som kommer, og spesielt med lanseringen av nettbrettvennlige Windows 8 til neste år.

Tidlig ute

Men allerede nå kan vi få en forsmak på hva vi har i vente, med lanseringen av Dell Latitude ST. Dette Windows 7-baserte nettbrettet har nemlig fått en spesialsydd Intel Atom-prosessor, Z670.

Dette er en enkelkjerneprosessor som kjører på 1,5 GHz, og skal ifølge Softpedia være spesielt strømgjerrig. Windows 7 er nemlig relativt tungdrevet i forhold til operativsystemer som er skreddersydd for nettbrett, noe vi fikk erfare i vår test av Acer Iconia Tab W500 - som riktignok benyttet en prosessor fra AMD.

DinSide tester nettbrett

Noe helt annet

Men Dell Latitude ST skal være annerledes, og kan blant annet skilte med batterilevetid på 8 timer, ifølge produsenten. Den er utstyrt med 2 GB RAM, og kan leveres med SSD på inntil 128 GB.

Skjermen måler 10,1 tommer, og er multiberøringsfølsom. Du finner for øvrig kamera både på for- og bakside, samt USB-port, SD-kortleser og HDMI-utgang.

Målgruppen er i første rekke bedriftsmarkedet. Nettbrettet kommer i salg rundt 1. november, men vi har foreløpig ikke sett noen norske priser.

Dell har laget en video som demonstrerer bruk og funksjonalitet:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer