CES 2020:

Dell krymper og forstørrer

Klare med 13,4 tommer bærbar i en 11-tommers innpakning.

MYE SKJERM: Nye Dell XPS 13 har fått vesentlig smalere skjermkant nederst, og dermed fått plass til en 16:10-skjerm i et mindre kabinett enn på forgjengeren. Foto: DELL
MYE SKJERM: Nye Dell XPS 13 har fått vesentlig smalere skjermkant nederst, og dermed fått plass til en 16:10-skjerm i et mindre kabinett enn på forgjengeren. Foto: DELL Vis mer
Publisert

Neste uke er det nok en gang duket for Computer Electronics Show (CES) i Las Vegas - verdens største og viktigste teknologimesse, og Dinside kommer til å være til stede i Las Vegas hele uka for å gi deg ferske nyheter og inntrykk fra teknologiens verden.

Gammel kjenning i ny innpakning

PC-produsenten Dell er blant de første som har lettet litt på sløret i forkant av messen, og bekrefter at de kommer til å vise fram en redesignet utgave av premium-modellen XPS 13. Trofaste lesere av Dinside vil kanskje huske modellnavnet fra en rekke tester på Dinside, faktisk testet vi den første utgaven for hele åtte år siden.

Nytt i årets utgave av denne klassikeren, er enda litt større skjerm i en enda litt mindre innpakning. Nå dekker skjermen 91,5 prosent av overflaten, takket være at kanten nederst har blitt vesentlig krympet.

Denne endringen har gitt plass til en skjerm på 13,4 tommer, mot 13,3 tommer som er «normalen» i klassen. Det betyr videre at skjermen har fått et 16:10 bredde-høydeforhold, mot forgjengerens 16:9. Denne detaljen er viktig, fordi den medfører mer plass i høyden, noe som kommer til nytte i nær sagt alle sammenhenger - med unntak av filmer og serier i 16:9-format.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer