Dell lanserer håndholdt "fotolab"

ROMA, ITALIA (DinSide Data): Dell er på hugget også på skriversiden, og lanserer nå en rimelig sublimeringsskriver for privatmarkedet.

Publisert
Sist oppdatert

Dell har siste året samarbeidet med blant annet Samsung og Lexmark, og har alt bygd opp sin egen range av laser- og blekkskrivere. Nå lanserer de en svært kompakt fotoskriver som benytter sublimeringsteknikk for å overføre bildene til papir, Dell Photo Printer 540.

Ingen korn

Sublimeringsteknikken skiller seg fra blekk- og laserteknikkene ved at fargene påføres papiret i en flerdelt prosess. En sublimeringsskriver bruker grunnfarger på samme måte som en blekkskriver (cyan magenta og gult, men ikke sort), men fargene er på tape. tapen varmes opp, og fargene treffer papiret i gassform. Fargeovergangene blir helt uten korn (eng. continous tone).

Først legges gult på papiret, deretter magenta, cyan og til slutt legges et beskyttende filter på utskriften. Sistnevnte sørger for at utskriften tåler fuktighet, fingeravtrykk o.l.

Mange tilkoblingsmuligheter

Dell Photo Printer 540 er svært kompakt, 19 x 13 x 8 cm, og veier halvannet kilo. Den kan brukes frittstående, eller tilkoblet en PC. Hvis du bruker den frittstående, putter du bare inn minnekortet fra digitalkameraet i leseren i fronten (støtter de fleste formater), og velger bilder for utskrift på den 2,5" store LCDen. Du kan også benytte minneplugger (se bilde), eller koble digitalkameraet direkte til skriveren. Sistnevnte krever derimot at kameraet er PictBridge-kompatibelt, eller dukker opp som egen diskstasjon i Utforsker (Mass Storage device).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.