Dell lanserer nye PC-er og nettbrett

Skjermen på Dells nye flaggskip er ekstrem.

Dell XPS 15 har fått en skjermoppløsning som er nesten tre ganger høyere enn full HD. Foto: Dell
Dell XPS 15 har fått en skjermoppløsning som er nesten tre ganger høyere enn full HD. Foto: Dell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dell har nettopp sluppet fire nye produkter for forbrukermarkedet, to nettbrett og to bærbare PC-er i XPS-serien.

Nettbrett med Windows 8.1

De to nettbrettene har fått navnene Venue 8 Pro og Venue 11 Pro. Førstnevnte er et kompakt brett med 8-tommers IPS-skjerm, basert på Windows 8.1. På innsiden sitter en firekjernet Intel Atom-prosessor, og brettet kan også leveres med mulighet for å koble seg til mobilnettet (HSPA+) for internettaksess.

Brettet er 8,9 mm tykt og kommer med penn og mulighet for tilkobling av eksternt tastatur.

Venue 11 Pro er et langt mer avansert brett, med en 10,8" full HD IPS-skjerm (1920x1080 piksler). Brettet lar brukeren bytte batteri i en håndvending, og kan dokkes i ett av to tastaturer som lanseres samtidig (må kjøpes utenom).

På innsiden sitter en Intel Pentium/Core i3/i5 fra siste generasjon Haswell-serie, inntil 8 GB RAM og 256 GB SSD. Venue 11 Pro støtter også WiDi (trådløs overføring av skjermbildet til for eksempel TV), og NFC.

Også her er operativsystemet Windows 8.1.

Her finner du DinSides nettbrettester

PC med ekstrem skjermoppløsning

De to nye PC-ene har fått navnene XPS 15 og XPS 13. Førstnevnte er ifølge Dell den første PC-en i verden som har en berøringsfølsom skjerm med svært høy oppløsning på 3200 x 1800 piksler. Det skal sørge for svært god skarphet og detaljrikdom.

PC-en fås med Intel Core i5 eller i7-prosessor fra Haswell-serien, samt grafikkort fra Nvidia. Den kan leveres med SSD på opptil 1 TB. Vekten er to kilo.

Lillebror XPS 13 har en 13,3-tommer skjerm med full HD-oppløsning, og fås også med Intel Core i5- og i7-prosessor fra siste generasjon Haswell-serie. Her benyttes den integrerte og strømgjerrige Intel HD 4400-grafikken, og det er nok noe av grunnen til at batteritiden oppgis til respektable 10,5 timer.

XPS 13 veier kun 1,3 kg, ifølge opplysningene vi har fått fra Dell.

Her er bilder av alle produktene:


DinSide kommer tilbake med flere detaljer når produktene er tilgjengelig på markedet. Ifølge Dell er det XPS 13 og 15 som dukker opp først, det skjer i slutten av oktober. De to nettbrettene kommer ikke i butikkene før i slutten av desember. Prisene er foreløpig ikke klare.

Her finner du våre ferske PC-tester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer