Dell lanserer Studio Hybrid

Minimalistisk og stilrent skal det være i 2008.

Publisert
Sist oppdatert
I følge Dell skal strømkonsumet være 70% mindre enn på en vanlig stasjonær PC.


Det begynner å bli en stund siden stasjonære PC-kabinetter var grå og kjedelige, men det skal mer til enn en stilig design for å kunne konkurrere i et marked der bærbare PCer snart er enerådende. For eksempel må det gjøres noe med størrelsen - og støyen.

Apple sendte sjokkbølger gjennom markedet da de i januar 2005 lanserte lydløse Mac Mini, som var på størrelse med en matboks og slett ikke minnet om de stasjonære maskinene som stod i butikkhyllene den gang.

Siden har vi sett noen klone-forsøk fra diverse PC-produsenter, men den store kommersielle suksessen har uteblitt - kanskje først og fremst fordi de fleste tenker bærbart i disse dager.

Svært kompakt

Mac Mini vakte oppsikt i 2005.
Mac Mini vakte oppsikt i 2005. Vis mer


Det er imidlertid mange gode grunner til å velge stasjonær PC også neste gang du skal kjøpe PC. Om de nye hybrid-maskinene til Dell er spesielt oppgraderingsvennlig skal vi ikke uttale oss om, men kompakte og lekre er de i hvert fall definitivt. Størrelsen (19 cm lang) og formen minner faktisk mer om en ekstern harddisk enn en komplett PC.

Studio Hybrid heter den nye serien, og som navnet antyder er det ikke snakk om reinspikka stasjonær teknologi på innsiden. Her har Dell brukt mange komponenenter fra bærbar-fronten, for å holde størrelsen og varmeutviklingen - og dermed også strømforbruket - på et minimum. I følge Dell skal strømkonsumet være 70% mindre enn på en vanlig stasjonær PC.

Dell lanserer Studio Hybrid
Studio Hybrid kommer i mange forskjellige farger, inkludert en lysebrun med bøkelignende struktur. Maskinen kan plasseres både stående og liggende.
Studio Hybrid kommer i mange forskjellige farger, inkludert en lysebrun med bøkelignende struktur. Maskinen kan plasseres både stående og liggende. Vis mer

(Artikkelen fortsetter under bildene)På innsiden sitter en dobbelkjernet Pentium eller Core 2-prosessor beregnet for bærbare, 2,5-tommers harddisk på 160 til 320 GB, og Intel X3100 integrert grafikk. DDR2-minnebrikkene ser ut til å være av typen som sitter i stasjonære PCer.

I fronten sitter slot-in mater for DVD-plater (den brenner naturligvis også plater), lydutgang, to USB-porter samt minnekortleser. Sistnevnte er forresten helt fraværende på Apples Mac Mini.

Dell lanserer Studio Hybrid


På baksiden sitter en rekke tilkoblinger, inkludert Firewire, gigabit nettverk, HDMI og DVI - og naturligvis digitale utganger for 7.1 surroundsystem.

Og vekten? 2,18 kg!

Prisene starter på i overkant av 5000 kroner for den enkleste konfigurasjonen, og 7000 dersom du ønsker en 19" skjerm inkludert.

Du finner mer informasjon om de nye PCene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer