Dell lanserer Studio Hybrid

Minimalistisk og stilrent skal det være i 2008.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli en stund siden stasjonære PC-kabinetter var grå og kjedelige, men det skal mer til enn en stilig design for å kunne konkurrere i et marked der bærbare PCer snart er enerådende. For eksempel må det gjøres noe med størrelsen - og støyen.

Apple sendte sjokkbølger gjennom markedet da de i januar 2005 lanserte lydløse Mac Mini, som var på størrelse med en matboks og slett ikke minnet om de stasjonære maskinene som stod i butikkhyllene den gang.

Siden har vi sett noen klone-forsøk fra diverse PC-produsenter, men den store kommersielle suksessen har uteblitt - kanskje først og fremst fordi de fleste tenker bærbart i disse dager.

Svært kompakt

Det er imidlertid mange gode grunner til å velge stasjonær PC også neste gang du skal kjøpe PC. Om de nye hybrid-maskinene til Dell er spesielt oppgraderingsvennlig skal vi ikke uttale oss om, men kompakte og lekre er de i hvert fall definitivt. Størrelsen (19 cm lang) og formen minner faktisk mer om en ekstern harddisk enn en komplett PC.

Studio Hybrid heter den nye serien, og som navnet antyder er det ikke snakk om reinspikka stasjonær teknologi på innsiden. Her har Dell brukt mange komponenenter fra bærbar-fronten, for å holde størrelsen og varmeutviklingen - og dermed også strømforbruket - på et minimum. I følge Dell skal strømkonsumet være 70% mindre enn på en vanlig stasjonær PC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer