Dell leverer høyeste oppløsning på bærbare

Med sin nye bærbare PC, Inspiron 5000e, tilbyr Dell den høyeste oppløsningen på markedet. Det er imidlertid ikke sikkert det er noe å juble over.

Dell leverer høyeste oppløsning på bærbare
Publisert

Dell Inspiron 5000e er en enkel oppgradering av deres tidligere modell 10513">Inspiron 5000. Med den nye modellen har Dell økt oppløsningen på deres 15 tommers-skjerm fra 1400 x 1050 piksler til hele 1600 x 1200 piksler (Ultra XGA, eller UXGA).

Selv om Dell er først ute med UXGA, er det sannsynlig at de andre produsentene snart kommer etter. Dessuten er det et godt tidspunkt å komme med gode skjermer, siden produksjonsproblemene i Asia ser ut til å bli løst, og flatskjermprisene er på vei ned.

Er det nødvendig?

Når nå Dell kommer med en skjerm på 15 tommer og som har en oppløsning på 1600 x 1200 piksler, er det interessant å spørre seg om det strengt tatt er nødvendig.

Hvis du kjører full oppløsning vil det bli uholdbart smått til vanlig tekst. Med mindre du skal holde på med grafikk som krever høy oppløsning, er det strengt tatt ”overkill”. En 15-tommers flate kan vise 1024 x 768 piksler uten problemer, men blir det flere, er det mulig du trenger lupe!

Derfor er denne skjermen best egnet for rendyrkede grafiske bruksområder, som vi bemerket i vår test av den 10513">tidligere modellen i serien, som hadde "bare" 1400 x 1050 piksler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer