Dell med hjemmemaskin De Luxe

Dell Dimension XP R400 er full av godsaker, satt opp som et råskinn av en hjemmemaskin. Her kan du lynraskt gjøre unna kontorarbeidet du har tatt med deg hjem og så kaste deg rolig over Quake II i full 1024 x 768. Eller sette deg tilbake i stolen og oppleve en herlig, meningsløs spagettiwestern i DVD-video med surround-lyd…

Publisert

Dell har etter hvert opparbeidet en solid posisjon, både i det norske markedet og i resten av verden. De har et smidig distribusjonsapparat, godt utbygd servicenett og er meget raske med å implementere ny teknologi i sine produkter. Denne nye maskinen representerer alle de siste nyvinninger, både på prosessor/grunnsystem, disk og mediesiden. Dette gir seg klart utslag både på våre målinger og i bruk av krevende programvare – den overgår alt annet vi har testet på de fleste punkter.

Maskinen er et minitårn, med Dells karakteristiske design. Maskinen er rimelig støysvak, til tross for en intern harddisk som roterer med 7200 rpm som sitter vertikalt helt i fronten.

Maskinen er grei å åpne. Du tar av sidelokket med en fingerbetjent skrue som blir sittende i lokket. Hovedkortet (Dell har sitt eget navn på dette) har Intels 100 MHz FrontSide Bus BX-brikkesett og 64 MB SDRAM.

Kjølig type

Det er ingen vifte på prosessoren, men en stor kjølefinne. En stor, stillegående vifte i kabinettet kjøler dette systemet og de andre komponentene, og prosessormodulen ble aldri varm under våre tester. Selv etter å ha stått på i mange timer var den nærmest kjølig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer