Dell med verdens tynneste nettbrett

…og ikke bare det; det har fire kameraer!

TYNNEST: Med bare 6mm tykkelse, hevder Dell å ha laget verdens tynneste nettbrett. Foto: DELL
TYNNEST: Med bare 6mm tykkelse, hevder Dell å ha laget verdens tynneste nettbrett. Foto: DELL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ber vi deg tenke på en nettbrettprodusent er neppe Dell det første ordet du kommer på, men faktum er at selskapet har vist frem et svært spennende Android-nettbrett på en utviklerkonferanse med Intel.

Venue 8 7840, som modellen heter, er nemlig verdens tynneste og måler bare seks millimeter over midjen. Til sammenligning er iPad Air 7,5mm tykk, og Sonys nyannonserte Xperia Z3 Tablet er 6,4mm tykk.

RealSense-kamera

Tykkelsen er én ting – vel så spennende er at Dell-nettbrettet har et såkalt Intel RealSense-kamera der fire kameraer brukes for å fange dybden i bildet, altså ikke veldig ulikt hvordan HTC One M8 fungerer med sine to kameraer.

Det gir deg flere muligheter. Blant annet kan du justere fokuspunktet i etterkant, på samme måte som på Lytro-kameraene og dermed velge hvilken del av bildet som skal være i fokus og ikke – samt hvor stor uskarphet du ønsker i dybden.

TA MÅL: RealSense-teknologien gjør blant annet at man kan måle avstander i bildet – også i dybden.
TA MÅL: RealSense-teknologien gjør blant annet at man kan måle avstander i bildet – også i dybden. Vis mer

I tillegg gis man mulighet til å måle avstanden mellom to punkter i bildet man har tatt – ikke bare fra side til side, men der også dybden i bildet tas hensyn til. Gizmodo har tatt en titt på nettbrettet og rapporterer om at denne teknologien virker veldig spennende, der man blant annet kan gjøre deler av bildet sort/hvitt basert på hvor langt unna objektet er kameraet, eller der man kan simulere snøvær der snøfnuggene stopper når de lander på noe.

Skarp skjerm

Nettbrettet har ellers gode spesifikasjoner, med en 8,4" OLED-skjerm med oppløsning på 2560x1600, en firekjerners Intel Atom-prosessor (2,33GHz), 32GB internminne og minnekortstøtte. Skjermen er etter signede signert Samsung, som i praksis derfor er den samme som vi finner i Tab S; en svært god skjerm i våre øyne.

Når enheten lanseres, om den lanseres i Norge og hva den vil koste vites ikke i skrivende stund.

Under ser du promovideoen fra Dell:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer