Dell Optiplex GX1

Dell tilbyr en mengde forskjellige PCer, i mange prisklasser og beregnet for forskjellig type bruk. For bedriftsmarkedet har de en serie som kalles Optiplex. Denne serien skal i følge Dell både være en kombinasjon av den siste teknologien og kunne integreres i større nettverk uten overraskelser med hensyn til kompatibilitet og konfigurasjon.

Publisert

Denne maskinen er en av toppmodellene i Optiplex-serien. Den er bygget med siste generasjons komponenter, som Pentium II 400 MHz prosessor, 64 MB SDRAM minne, 6,4 GB harddisk, 32x CD-ROM-leser, integrert ATI Rage Pro Turbo AGP skjermkort med 4MB SGRAM og integrert 3Com® 10/100Base-TX Ethernett-tilkobling med "wake-up on" LAN (WuOL) for fjernadministrasjon/konfigurasjon over nettverk.

Standardisert og konsistent

I motsetning til de fleste andre maskiner vi har mottatt for test, hadde denne maskinen Windows NT installert. Maskinen kan også leveres med Win95, men vi valgte denne gangen å bare kjøre våre tester under NT. Av ytelsestallene ser vi at disse ligger stort sett helt i topp, og NT har noe av æren for dette.

Et fenomen som mange større virksomheter støter på er at tilsynelatende samme maskintype i praksis viser seg å bestå av andre komponenter hvis de blir kjøpt inn på forskjellige tidspunkter. Dette har vært et ankepunkt mot en del norske leverandører, som ikke er konsistente på dette punktet. Om man ikke akkurat bygger maskiner med det man har for hånden, vil leveringssituasjonen for en del komponenter variere, og det dukker opp situasjoner hvor man er tvunget til å avvike fra tidligere standardkonfigurasjoner. Å unngå dette er en viktig del av Dells Optiplex-konsept. Maskinkonfigurasjonen vil være konsistent i hele produktets levetid, det samme gjelder drivere for de forskjellige nøkkelkomponentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer