Dell Photo Printer 540

Denne kompakte fotoskriveren ser nesten ut som den er designet av de samme folkene som står bak Apples iPod og Mac mini. Lekker, med andre ord.

Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til HP Photosmart 375, benytter denne skriveren såkalt sublimeringsteknikk for å "trykke" bildene til papiret.

Ingen korn

Sublimeringsteknikken skiller seg fra blekk- og laserteknikkene ved at fargene påføres papiret i en flerdelt prosess. En sublimeringsskriver bruker grunnfarger på samme måte som en blekkskriver (cyan magenta og gult, men ikke sort), men fargene er på tape. Tapen varmes opp, og fargene treffer papiret i gassform. Fargeovergangene blir helt uten korn, og dermed kan du glemme alt som har med oppløsning og dråpestørrelser å gjøre.

Først legges et gult lag på papiret, deretter magenta, cyan og til slutt legges et beskyttende filter over bildet. Sistnevnte sørger for at bildet tåler fuktighet, fingeravtrykk o.l, og gir en glanset overflate som øker fotofølelsen.

Bra med tilkoblingsmuligheter

Dell Photo Printer 540 er kompakt nok, 19 x 13 x 8 cm, og veier halvannet kilo. Den krever derimot mer plass foran og bak enn HP Photosmart 375, først og fremst foran, der arkmateren settes inn, men også i bakkant fordi papiret trekkes tvers gjennom skriveren i flere omganger. Arkmateren har plass til 20 fotoark i størrelse 10 x 15 cm, mens en rull med sublimeringstape rekker tildet dobbelte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.