Dell Precision 610 - et monster

Dette er ingen vanlig PC – det er en arbeidsstasjon. Sammenlignet med en vanlig PC har den mer av absolutt alt, og er den raskeste maskinen vi har testet.

Publisert

Forskjellen på en PC og en arbeidsstasjon har utviklet seg til å bli litt uklar. Tidligere var det ingen datamaskiner med Intel-prosessor og Windows operativsystem som ble brukt til virkelige krevende oppgaver, som for eksempel konstruksjon eller tung bildebehandling. Dette har altså endret seg.

I dag kan en arbeidsstasjon ha en eller flere Xeon-prosessorer, raske SCSI-disker koblet i RAID, kraftige grafikkort med opptil 32 MB minne og Windows NT som operativsystem. Ytelsen kan sammenlignes med mindre maskiner fra Silicon Graphics, Sun, DEC og Intergraph, men prisen er langt lavere. Dette skyldes at det brukes industristandard komponenter i stor grad.

Xeon 400 med 1 MB hurtigminne

Presicion-serien fra Dell har flere modeller, vi har testet en fra 610-serien, som er den kraftigste. Vårt testeksemplar har en Xeon-prosessor på 400 MHz, som har hele 1 MB hurtigminne i modulen. Dette minnet kjører på full klokkefrekvens, og gjør sitt til at både ytelsen og prisen blir svært høy. Det er plass til enda en Xeon-prosessor på hovedkortet. Det er også 256 MB ECC minne, og det er plass til hele 2 GB totalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.